Ύψος: Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;

Πόσο θα ψηλώσει το παιδί: Υπολογισμός

Ύψος: Πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί μου;
Bigstock

Πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που αναρωτιούνται πόσο θα ψηλώσουν τα παιδιά τους καθώς μεγαλώνουν. Άλλοι φοβούνται ότι δεν θα ψηλώσουν αρκετά ενώ κάποιοι άλλοι μένουν ήσυχοι ότι το μικρό τους θα έχει ένα ικανοποιητικό ύψος.

Για να πούμε την αλήθεια δεν υπάρχει αποδεδειγμένος τρόπος να προβλέψουμε το ύψος που θα φτάσει το παιδί όταν ενηλικιωθεί. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι εναλλακτικοί τρόποι υπολογισμού ύψους του παιδιού. Ακολουθεί ένα δημοφιλές παράδειγμα:

1ος τρόπος

Προσθέστε το ύψος της μητέρας με το ύψος του πατέρα. Έπειτα προσθέστε στο αποτέλεσμα 13 εκατοστά για να προβλέψετε το ύψος που θα έχει το παιδί σας αν είναι αγόρι και αφαιρέστε 13 εκατοστά, αν είναι κορίτσι. Έπειτα διαιρέστε το αποτέλεσμα με 2 και θα έχετε το τελικό ύψος του παιδιού σας.

Αν οι πράξεις σας δυσκολεύουν απλά επιλέξτε στον παρακάτω πίνακα αν το παιδί σας είναι αγόρι ή κορίτσι, συμπληρώστε το ύψος και των δύο γονιών, πατήστε «υπολογισμός» και δείτε το ύψος που πιθανότατα να έχει το παιδί σας.

2ος τρόπος

Ένας άλλος τρόπος για να υπολογίσετε το ύψος ενός παιδιού είναι να διπλασιάσετε το ύψος ενός αγοριού στην ηλικία των 2 ετών ή ενός κοριτσιού σε ηλικία 18 μηνών.

Εάν ανησυχείτε για την ανάπτυξη του παιδιού σας, μιλήστε με τον παιδίατρό σας. Ο παιδίατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει το διάγραμμα ανάπτυξης (καμπύλες ανάπτυξης) που υπάρχει και τα βιβλιάρια των παιδιών για να διαπιστώσει εάν η ανάπτυξη του παιδιού σας είναι επαρκής και να εκτιμήσει το ύψος του παιδιού σας καθώς αυτό μεγαλώνει.

Τέλος να θυμάστε: τα παιδιά μεγαλώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς και παιδί με παιδί διαφέρει. Μερικά παιδιά ξεκινούν τις φάσεις ανάπτυξής τους νωρίς, ενώ άλλα αργότερα.

πηγή: mayoclinic.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved