Τι δώρο να κάνετε φέτος στο παιδί σας; Ένα καλό βιβλίο

Ένα καλό βιβλίο για να μάθει το παιδί σας να μιλάει.
Τι δώρο να κάνετε φέτος στο παιδί σας; Ένα καλό βιβλίο

Η ομιλία του παιδιού είναι ένα ορόσημο που απασχολεί όλους τους γονείς και περισσότερο τώρα, εν καιρώ πανδημίας που τα παιδιά δεν έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

«Πότε πρέπει να μιλήσει το παιδί;», «πώς να μάθω το παιδί μου να μιλάει;» είναι μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ταλανίζουν τους γονείς και που αρκετές φορές τους οδηγούν να επισκεφτούν τους ειδικούς της ανάπτυξης.

Γλωσσική ανάπτυξη

Οι πρώτες λέξεις του μωρού είναι ένα αναπτυξιακό ορόσημο της ομιλίας που κάθε μαμά θέλει να τις ακούσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κάθε παιδί όμως, έχει το δικό του ρυθμό γλωσσικής ανάπτυξης. Άλλα παιδιά κατακτούν αυτό το αναπτυξιακό ορόσημο νωρίς, ενώ άλλα μπορεί να παρουσιάσουν καθυστέρηση.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες το 15% των παιδιών ηλικίας 2 ετών παρουσιάζει καθυστέρηση λόγου.

Η συμβολή των γονέων στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού είναι καθοριστική, αφού ήδη από τη γέννηση του προσφέρουν πολύτιμα ερεθίσματα.

vivlia anaptixi omilias paidiou 1

Το βιβλίο «Μαθαίνω να μιλάω»

Το βιβλίο «Μαθαίνω να μιλάω» έχει σχεδιαστεί από ειδικούς επιστήμονες που γνωρίζουν τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας, και στοχεύει σε αυτό ακριβώς που μαρτυρά και ο τίτλος του. Να μάθει το παιδί να μιλάει.

Πρόκειται για έναν πρακτικό οδηγό δομημένης διδασκαλίας, που αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τους γονείς.

Είναι κατάλληλο για βρέφη και παιδιά ηλικίας 12- 18 μηνών. Μέσα από εικόνες, το παιδί μαθαίνει να δείχνει, να επαναλαμβάνει τις πρώτες του έννοιες και λέξεις, μαθαίνει να μιλάει.

Το βιβλίο «Μαθαίνω να μιλάω» χρησιμοποιείται συχνά και σε παιδιά που παρουσιάζουν καθυστέρηση στο λόγο και στην ομιλία σε συνεδρίες λογοθεραπείας από λογοπεδικούς.

Δομή βιβλίου

Στην εισαγωγή του βιβλίου αναφέρεται τι είναι πιο σημαντικό να μάθετε στο μωρό σας σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο που διανύει. Στις επόμενες σελίδες αυτού του βιβλίου μαθαίνετε πρακτικά πως να εφαρμόζετε την κάθε άσκηση παίζοντας καθημερινά με το παιδί σας.

Η γνώμη του ειδικού

Ξεκινήστε από νωρίς να διαβάζετε στο παιδί σας. Δείξτε στο παιδί σας τις εικόνες και παροτρύνετε το να δείξει και αυτό με το δάκτυλο μετά από εσάς. Αν πάλι το παιδί σας δεν έχει κατακτήσει το αναπτυξιακό στάδιο να μπορεί να επαναλαμβάνει ήχους, συλλαβές, δηλαδή φωνήματα, μπορείτε να το συνδυάσετε με το βιβλίο μας «Οι πρώτοι μου ήχοι». Ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο που βοηθά το παιδί να μιλήσει γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved