Τέσσερα σημάδια καθυστέρησης λόγου και ομιλίας του παιδιού (vid)

Ποιο είναι το συναίσθημα, πέρα από την αγάπη, που ενώνει όλους τους γονείς του κόσμου για την ανάπτυξη των παιδιών τους;

Τέσσερα σημάδια καθυστέρησης λόγου και ομιλίας του παιδιού (vid)

Η ανησυχία.

Σε διαφορετικό βαθμό ο κάθε γονέας θα ανησυχήσει για το φαγητό, τον ύπνο και την σωματική και κινητική ανάπτυξη του μωρού τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Η ανησυχία-προσμονή για την ανάπτυξη της ομιλίας συμβαίνει συνήθως κατά την διάρκεια του δεύτερου χρόνου ζωής του παιδιού. Στην περίπτωση που ένας γονέας αμφιβάλλει για το αν ο λόγος και η ομιλία του παιδιού του αναπτύσσεται φυσιολογικά ή εντός των «επιτρεπόμενων» χρονικών ορίων, θα υπάρξουν και εκείνοι που θα τον καθησυχάσουν.

«Περίμενε να πάει 3 ετών και μετά θα μιλήσει», «Τα αγόρια αργούν πάντα», «Θα τα πει μαζεμένα».

Όλες αυτές οι φράσεις όσο καλοπροαίρετα κι αν λέγονται (δυστυχώς ακόμη και από κάποιους παιδιάτρους) δεν θα πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στην διερεύνηση του ζητήματος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ποια είναι τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι ένα παιδί έχει καθυστέρηση στον λόγο και στην ομιλία του:



Αν το παιδί σας εμφανίζει ένα ή και περισσότερα από τα σημάδια που αναφέρθηκαν στο βίντεο απευθυνθείτε σε έναν ειδικό (λογοθεραπευτής, αναπτυξιολόγος) ο οποίος θα αξιολογήσει την επικοινωνία του και θα σας κατευθύνει ανάλογα.

Γεωργία Ρούσσου
Λογοθεραπεύτρια
e-mail: georoussou30@gmail.com
YouTube Channell: ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΜΙΛΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved