Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Δημιουργήστε νόστιμες λιχουδιές με τα παιδιά σας

Η γιορτή των Χριστουγέννων έχει συνδεθεί στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας με το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα λαμπάκια, τα κάλαντα, τα δώρα και τα γλυκά.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Δημιουργήστε νόστιμες λιχουδιές με τα παιδιά σας

Ειδικά φέτος, που διανύουμε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή λόγω πανδημίας, με πολλά απαγορευτικά και στερήσεις, έχουμε όλοι, μεγάλοι και μικροί, την ανάγκη να μπούμε σε κλίμα εορταστικό.

Τί πιο όμορφο λοιπόν, και δημιουργικό από το να φτιάξουμε με τη βοήθεια των μικρών μας βοηθών, των αγαπημένων μας παιδιών, τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων.

Είναι σίγουρο ότι οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία είναι γεμάτα αυτήν την περίοδο με τέτοια γλυκίσματα, όμως γιατί να μη φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας; Μπορεί σε πολλές μαμάδες να φαντάζει εφιαλτικό το χάος που ίσως δημιουργηθεί στην κουζίνα, όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στη χαρά της δημιουργίας και των όμορφων στιγμών που θα μοιραστούμε με τα παιδιά μας!

Οι αναμνήσεις είναι εικόνες, συναισθήματα αλλά και μυρωδιές. Πλάθουμε κουλουράκια, όπως λέει και το γνωστό παιδικό τραγουδάκι, για να δημιουργήσουμε κοινές αναμνήσεις με τα παιδιά μας που θα τα συντροφεύουν ακόμα και όταν εμείς δε θα είμαστε κοντά τους.

Συμβουλές

  • Επιλέξτε μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλουράκια.
  • Βρείτε μία μέρα που θα έχετε χρόνο και διάθεση για παιχνίδι.
  • Επιλέξτε χριστουγεννιάτικη μουσική και απολαύστε όλη τη διαδικασία.
  • Προσαρμόστε τη διαδικασία στην ηλικία του όσο αυτό είναι εφικτό και αφήστε το να πειραματιστεί. Δώστε του τον πρωταγωνιστικό ρόλο!
  • Παίξτε με την ζύμη και φτιάξτε κουλούρια σε διάφορα σχήματα. Εξασκήστε με αυτόν τον τρόπο τη φαντασία του, αλλά και τη λεπτή κινητικότητα.
  • Το κυριότερο όλων, διασκεδάστε! Αφήστε το να λερώσει και να λερωθεί. Θα το ευχαριστηθεί και θα το θυμάται για πάντα!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας που ίσως είναι και το σπουδαιότερο δώρο για αυτά. Προσπαθήστε να κάνετε κάθε μέρα τους ξεχωριστή, γιατί αυτά που μένουν είναι οι αναμνήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved