Μωρά μιμούνται τους γονείς τους και προσφέρουν άφθονο γέλιο (vid)

Η μίμηση είναι βασική διαδικασία για την ανάπτυξη των παιδιών.

Μωρά μιμούνται τους γονείς τους και προσφέρουν άφθονο γέλιο (vid)

Είναι σίγουρο ότι όταν βλέπουμε ένα παιδί να μιμείται τις κινήσεις μας εντυπωσιαζόμαστε και είναι κάτι που θα το σχολιάσουμε θετικά! Τα παιδιά λατρεύουν να μιμούνται τις πράξεις των άλλων ακόμη και των αγνώστων.

Όμως αυτό που έχει αξία είναι ότι δεν το κάνουν απλά για να μάθουν να κάνουν διάφορες κινήσεις ή να χρησιμοποιούν αντικείμενα. Ο βαθμός στον οποίο ένα παιδί μιμείται στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του συνδέεται άμεσα με τη μετέπειτα γλωσσική και κοινωνική του ανάπτυξη. Τα παιδιά μέσα από τη μίμηση επικοινωνούν και μαθαίνουν κοινωνικές δεξιότητες.

Ακόμη και αν η μίμηση ως δεξιότητα δεν υπάρχει στα βρέφη όταν γεννιούνται, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι καθώς μεγαλώνουν ο τρόπος που μαθαίνουν μέσα από τη μίμηση αλλάζει και αυξάνεται.

Όταν οι γονείς μιμούνται τις πράξεις, τα συναισθήματα και τις εκφράσεις του προσώπου των παιδιών τους, τα παιδιά μέσω αυτής της άμεσης μίμησης κάνουν τη σύνδεση μεταξύ των δικών τους πράξεων και των πραγμάτων που παρατηρούν.

Αυτή η σύνδεση αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη της δεξιότητας της μίμησης στα παιδιά. Αν λοιπόν τα παιδιά μαθαίνουν να μιμούνται όταν τα μιμείται ένας ενήλικας, η δυνατότητα των παιδιών να αναπτύξουν την επικοινωνία τους και τις κοινωνικές τους δεξιότητες ακόμα περισσότερο εξαρτάται από τον βαθμό που οι γονείς τους θα τα μιμούνται πρώτοι.

Εντάξει το ξέραμε ότι στα μωράκια αρέσει να μιμούνται τους γονείς τους, αλλά αυτά τα μωράκια έχουν φτάσει τη μίμηση σε άλλο επίπεδο!

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο με τους μίνι ηθοποιούς που θα σας κάνουν να δακρύσετε από τα γέλια.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved