Λεκές από αντηλιακό: Το μυστικό για να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα (vid)

Είναι από τους πιο δύσκολους καλοκαιρινούς λεκέδες.

Λεκές από αντηλιακό: Το μυστικό για να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα (vid)

Οι λεκέδες από το αντηλιακό είναι πολύ συνηθισμένοι το καλοκαίρι. Συνήθως, η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να απομακρύνουμε την ποσότητα αντηλιακού από το μαγιό, τα ρούχα ή τις πετσέτες με ένα χαρτί ή με ένα κομμάτι ύφασμα.

Συχνά όμως ο λεκές παραμένει, αφήνοντας σκιές, που είναι ορατές όταν τα ρούχα είναι στεγνά.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από αντηλιακό

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να βάλετε πάνω στο λεκέ, σαπούνι ή υγρό απορρυπαντικό πιάτων αμέσως μόλις αφαιρέσετε το αντηλιακό από τα ρούχα, έτσι ώστε η λιπαρότητα να μην απορροφηθεί πλήρως.

Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα πασπαλίστε το σημείο με καλαμποκάλευρο ή μαγειρική σόδα. Αφήστε τη σκόνη να απορροφήσει το λεκέ για μία ώρα περίπου. Αν απορροφηθεί, προσθέστε κι άλλη ποσότητα. Πλύντε τοπικά το σημείο με απορρυπαντικό και στη συνέχεια σε κανονική πλύση. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει φυσικά, στον ήλιο.

Εφόσον ο λεκές παραμένει ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγερική σόδα με λίγο νερό και αφήστε να μουλάσει ο λεκές για περίπου 20 λεπτά. Πλύντε το σημείο με απορρυπαντικό ρούχων κατά προτίμηση σκόνη, τρίβοντας πολύ καλά.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη διαδικασία που απαιτείται για να αφαιρέσετε το λεκέ από αντηλιακό:© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved