Λεκές από τσίχλα στα ρούχα; Τέσσερις τρόποι για να τον αφαιρέσετε

Κόλλησε τσίχλα στο παντελόνι, τη μπλούζα ή οποιοδήποτε άλλο ρούχο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Λεκές από τσίχλα στα ρούχα; Τέσσερις τρόποι για να τον αφαιρέσετε

Ο λεκές από τσίχλα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και μπελαλίδικους λεκέδες.

H αφαίρεσή του δεν γίνεται με το απλό πλύσιμο των ρούχων και για να τον εξαφανίσουμε, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον κατάλληλο τρόπο. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα tips για να εξαφανίσουμε τον λεκέ από τσίχλα στα ρούχα. Ποια είναι όμως τα επικρατέστερα; Δείτε τα παρακάτω:

Χυμός λεμονιού

Βουτήξτε το μέρος του ρούχου που έχει κολλήσει η τσίχλα σε χυμό λεμονιού και τρίψτε το απαλά.

Μαγιονέζα

Και όμως η μαγιονέζα μπορεί να κάνει θαύματα στον συγκεκριμένο λεκέ. Βάλτε λίγη μαγιονέζα πάνω στον λεκέ από τσίχλα και τριψτε τον με ένα αμβλύ αντικείμενο.

Ξύδι

Ακόμα ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι και με το οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τον λεκέ από ξύδι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ξύδι να είναι ζεστό. Βουτήξτε το κομμάτι που έχει τον λεκέ και τρίψτε το απαλά.

Πάγος

Είναι η ίσως η πιο συνηθισμένη μέθοδος αφαίρεσης τσίχλας από τα ρούχα. Τοποθετήστε το ρούχο σε μια τσάντα κατάψυξης την οποία θα σφραγίσετε καλά. Αποθηκεύστε την τσάντα στον καταψύκτη για τουλάχιστον δύο ώρες. Μόλις βγάλετε το ρούχο από την κατάψυξη πιέστε αμέσως την τσίχλα να σπάσει και να απομακρυνθεί πριν το ρούχο Εάν παραμένουν ίχνη πλύνετε το ρούχο με το χέρι ή το πλυντήριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved