Λεκές από μελάνι στα ρούχα; Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι να τον αφαιρέσετε

Δείτε πώς θα αφαιρέσετε το μελάνι από τα ρούχα εύκολα και αποτελεσματικά. 

Λεκές από μελάνι στα ρούχα; Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι να τον αφαιρέσετε

Ο λεκές από μελάνι είναι από τους πιο συνηθισμένους και δύσκολους λεκέδες. Όλοι έχει τύχει να ακουμπήσουμε το στυλό στην αγαπημένη μας μπλούζα ή παντελόνι, πόσο μάλλον τα παιδιά που δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Μία πλύση στο πλυντήριο δεν αρκεί για να εξαφανιστεί ο συγκεκριμένος λεκές και θα πρέπει να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αφαιρέσουμε τον λεκέ εύκολα και αποτελεσματικά;

Αντισηπτικό χεριών
Ίσως είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τον λεκέ από μελάνι. Ρίξτε λίγο από το αντισηπτικό χεριών πάνω στον λεκέ και αφήστε το να δράσει. Θα δείτε ότι ο λεκές σταδιακά θα εξαφανιστεί. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο για λευκά αλλά και χρωματιστά ρούχα.

Γάλα
Τα λιπαρά που περιέχει συμβάλλουν στην καταπολέμηση των λεκέδων από μελάνι. Βάλτε σε ένα μπολ λίγο γάλα και βουτήξτε το κομμάτι του υφάσματος που έχει τον λεκέ.

Οδοντόκρεμα
Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα (όχι την τύπου τζελ) στο σημείο που είναι ο λεκές και αφήστε τη να δράσει για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια πλύντε το ρούχο σας στο χέρι και τρίψτε καλά το σημείο που ήταν ο λεκές ή βάλτε το στο πλυντήριο.

Με ασετόν
Ανακατέψτε δύο κ.γ. νερό με μία κ.γ. ασετόν. Βουτήξτε στο μείγμα ένα κομμάτι ύφασμα και τρίψτε τον λεκέ με το μελάνι.

Ξύδι
Βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μπολάκι και βουτήξτε εκεί το κομμάτι ύφασμα που έχει τον λεκέ από μελάνι. Αφήστε το για αρκετή ώρα και σταδιακά θα δείτε ότι ο λεκές αρχίζει να εξαφανίζετε.

Πηγή: sewguide.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved