Γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι πηγαινοέρχεται με το νεογέννητο μωρό της στο νοσοκομείο - Τι συνέβη;

Ποιος είναι ο λόγος που η διάσημη ηθοποιός δεν είναι χαλαρή με το μωρό της στο σπίτι; 

Γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι πηγαινοέρχεται με το νεογέννητο μωρό της στο νοσοκομείο - Τι συνέβη;

Στις 2 Φεβρουαρίου έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Το νέο είχε ανακοινώσει αρχικά η μεγάλη της κόρη μέσω Instagram και μία μέρα μετά και η ίδια η ηθοποιός δημοσίευσε φωτογραφίες του νεογέννητου.Έκτοτε, οι αναρτήσεις της είναι πολύ συχνές ενημερώνοντας τους followers της για τη νέα καθημερινότητα με τις τρεις κόρες της.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό από το να βλέπεις τα παιδιά σου να αγαπά το ένα το άλλο και να απολαμβάνουν το χρόνο μαζί. Η @ dashielanderson δεν χορταίνει να είναι δίπλα στο μωρό και την ταΐζει όποτε μπορεί», έγραψε σε πρόσφατο post της.

Στο ίδιο post αποκάλυψε ότι το μωρό της όλη την εβδομάδα μπαινόβγαινε στο νοσοκομείου λόγω ίκτερου. Μάλιστα επειδή δεν υποχωρούσε, οι γιατροί της συνέστησαν να του δίνει όσο περισσότερο γάλα μπορεί. ‘Ετσι κάποια γεύματα τα αντικατέστησε με γάλα από μπιμπερό.

Ικτερος : Πότε εμφανίζεται, πώς υποχωρεί

Ο ίκτερος εμφανίζεται σε όλα σχεδόν τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα και στα μισά σχεδόν που γεννιούνται τελειόμηνα.

Η πρώτη του εμφάνιση γίνεται συνήθως τη 2η-3η μέρα ζωής του μωρού και διαρκεί μέχρι τη 10η για τα τελειόμηνα μωράκια ή μέχρι το τέλος της 2ης εβδομάδας ζωής για τα πρόωρα. Επίσης σε όσα μωρά θηλάζουν μπορεί να διατηρηθεί ακόμη και 3 μήνες μετά τη γέννηση τους. Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ακίνδυνο και καθόλου ανησυχητικό στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο εάν εμφανιστεί από την 1η μέρα κρίνεται απαραίτητη η εξέταση του νεογνού, για πιθανότητα ύπαρξης κάποιου προβλήματος.

Υπάρχει θεραπεία;

Η πιο ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης για να απομακρυνθεί ο ίκτερος είναι σύμφωνα με την παιδίατρο Μαριαλένα Κυριακάκου η φωτοθεραπεία, κατά την οποία το μωρό εκτίθεται σε ειδικό φως, ώστε να αποβληθεί πιο γρήγορα η χολερυθρίνη από τον οργανισμό του. Επιπλέον της φωτοθεραπείας, ακόμη και η απλή έκθεση στον ήλιο βοηθάει στη γρήγορη απορρόφηση της χολερυθρίνης και στην απομάκρυνση του ίκτερου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί ποια διάσημη μαμά ανησύχησε που το μωρό της είχε ίκτερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved