Ρετρό – «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι»: Η αγαπημένη οικογένεια των παιδικών μας χρόνων (pics & vid)

H ιστορία της οικογένειά Ίνγκαλς εκτυλίσσεται στο αγρόκτημα Walnut Grove το 1800.

Ρετρό – «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι»: Η αγαπημένη οικογένεια των παιδικών μας χρόνων (pics & vid)

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 11 Σεπτεμβρίου του 1974 και ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου του 1983, σε 9 κύκλους. Το κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια 49 λεπτά. Η σειρά είναι προσαρμογή των βιβλίων Little House ("Μικρό σπίτι στο λιβάδι") της Λόρα Ίνγκαλς Γουάιλντερ που γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και έγιναν best-seller. Το σενάριο είναι βασισμένο στην αληθινή ζωή της Ουάιλντερ, η οποία γεννήθηκε το 1867 και πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Στην Ελλάδα ξεκίνησε να προβάλλεται μεταγλωττισμένη τη δεκαετία του ’70 από την ΥΕΝΕΔ.

Παρόλο που η σειρά βασιζόταν στις πραγματικές ιστορίες των βιβλίων πολλοί χαρακτήρες και καταστάσεις διαφέρουν από τα αυθεντικά βιβλία. Οι κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Charles Ingalls (αγρότης και εργάτης σε μύλους), η γυναίκα του Caroline, και οι 4 τους κόρες Mary, Laura, Carrie, και Grace. Σε επόμενους κύκλους επεισοδίων υιοθετούν τρία ακόμη παιδιά: Albert, Cassandra, και James.

Κεντρική ηρωίδα η Λόρα, που με τις ξανθές τις κοτσίδες, τρέχει ανέμελη στα λιβάδια του χωριού της και που πρέπει να αντιμετωπίσει τα πειράγματα της ζηλιάρας Νέλι Όλσεν και το μίσος της μητέρας της Χάριετ για την οικογένεια Ίνγκλας.

Στην πραγματικότητα η ζωή της συγγραφέα ήταν πολύ χειρότερη έως και βίαιη κάτι που την ανάγκασε να κάνει αλλαγές στα αρχικά της κείμενα προκειμένου να βρει εκδότη για να κυκλοφορήσει το βιβλίο της.

Σκηνοθέτης της σειράς ήταν ο Μάικλ Λάντον, ο οποίος έθεσε τον όρο να παίξει τον πατέρα, Τσαρλς Ίνγκαλς. Εκείνος ήταν που από όλα τα κορίτσια που πήραν μέρος στις οντισιόν ξεχώρισε τη Μελίσσα Γκίλμπερτ και της έδωσε, σχεδόν αμέσως, τον ρόλο της Λόρας.

Δείτε το video και τις φωτογραφίες και θυμηθείτε την αγαπημένη μας σειρά.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #alisonarngrim

Με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια και τη Μηχανή του Χρόνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved