Ρετρό – Ροζ πάνθηρας: Ο πάνθηρας που τα παιδιά αγάπησαν αντί να τον φοβούνται (pics & vid)

Μια από τις πιο αγαπημένες σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του ’80.

Ρετρό – Ροζ πάνθηρας: Ο πάνθηρας που τα παιδιά αγάπησαν αντί να τον φοβούνται (pics & vid)

Ο Ροζ Πάνθηρας είναι φανταστικός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από την πένα του Αμερικανού σκιτσογράφου και παραγωγού Friz Freleng. Έχει εμφανιστεί σε κινηματογράφο, τηλεόραση, κόμικς και βιντεοπαιχνίδια.

Πρόκειται για σκίτσο που μοιάζει με λεπτοκαμωμένο παιχνιδιάρη πάνθηρα ο οποίος έχει ροζ δέρμα, άσπρα μαλλιά, κόκκινη μύτη και μακρυά λεπτή ουρά. Το πρόσωπό του είναι ευγενικό και η συμπεριφορά του θυμίζει Βρετανό τζέντλεμαν. Κινείται χαρούμενα, μιλά σπάνια και επικοινωνεί με χειρονομίες. Αν και τα πρώτα χρόνια ο Ροζ Πάνθηρας δεν έβγαζε μιλιά στα τελευταία επεισόδια απέκτησε φωνή.

Ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των τίτλων της ταινίας του Μπλέικ Έντουαρντς «Ο Ροζ Πάνθηρας». Πρόκειται για μια αμερικανική κωμωδία του 1963, με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Σέλερς στον ρόλο του επιθεωρητή Κλουζώ. Ο χαρακτήρας έγινε αμέσως δημοφιλής με αποτέλεσμα να γίνει ο πρωταγωνιστής σε δική του σειρά κινουμένων σχεδίων. Το 1964 βραβεύεται με το Όσκαρ ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για την ταινία «The Pink Phink».

Χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο είναι το μουσικό θέμα που συντροφεύει τον Ροζ Πάνθηρα στις ταινίες του. Πρόκειται για ένα ελαφρό τζαζ μουσικό θέμα του πασίγνωστου Αμερικανού συνθέτη Henry Mancini.

Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και καθήλωσε τα παιδιά της εποχής παρ’ όλο που κάθε ιστορία είχε διάρκεια περίπου 7 λεπτά! Άλλοι χαρακτήρες της σειράς είναι όπως ο άνθρωπος με το μουστάκι, ο οποίος συνήθως τσακώνεται με τον Ροζ Πάνθηρα, ο σκύλος του, ο επιθεωρητής Κλουζώ και ο βοηθός του, το μυρμήγκι και ο μυρμηγκοφάγος.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery και το video και θυμηθείτε τις περιπέτειες του αγαπημένου μας ήρωα.

Με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια και τη Μηχανή του χρόνου.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #pinkpanther

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved