Ρετρό-«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος»: Η πιο αγαπημένη εκπαιδευτική σειρά (pics & vid)

Ο σοφός δάσκαλος Μαέστρο και οι μαθητές του «δίδασκαν» τους μικρούς τηλεθεατές της δεκαετίας του ’80 πώς δημιουργήθηκε η Γη και η ζωή πάνω σ’ αυτήν αλλά και πως εξελίχθηκε η ανθρωπότητα από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την σύγχρονη μορφή της.

Ρετρό-«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος»: Η πιο αγαπημένη εκπαιδευτική σειρά (pics & vid)

Η γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος» («Il était une fois… l’Homme») είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θεωρείται από τις καλύτερες που προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε να προβάλλεται το 1978. Την ιδέα και τη σκηνοθεσία της σειράς είχε ο Άλμπερτ Μπαρίγιε (Albert Barillé), γάλλος καρτουνίστας και συγγραφέας, που αγαπούσε πολύ τα παιδιά και συνεργάστηκε με ειδική ομάδα ιστορικών, ανθρωπολόγων και ειδικών επιστημόνων για το καλύτερο και ακριβέστερο αποτέλεσμα.

Η δράση της σειράς επικεντρωνόταν γύρω από μια ομάδα, τον Μαέστρο, τον σοφό δάσκαλο και τους μαθητές του και αποτελούταν από 26 επεισόδια των 25 λεπτών. Η επιτυχία της ήταν μεγάλη και γι’ αυτό συνέχισε και με άλλες θεματολογίες όπως, για το σώμα, το διάστημα κ.λπ. τη δεκαετία του ’80 και του ’90. Οι μικροί τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να μάθουν πως ζούσαν οι πρωτόγονοι άνθρωποι και να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο.

Το 1981 προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο στη Γαλλία ενώ στην Ελλάδα προβλήθηκε τη δεκαετία του ’80 από την ΕΡΤ, καθώς και σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο, καθηλώνοντας παντού τους μικρούς τηλεθεατές.

Δείτε και θυμηθείτε μερικά από τα πρώτα επεισόδια της σειράς.







Πηγή φωτογραφιών: You Tube

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved