Ρετρό – Γούντι, ο αγαπημένος τρυποκάρυδος των παιδικών μας χρόνων! (pics & vid)

Το χαρακτηριστικό του γέλιο τον έκανε διάσημο!

Ρετρό – Γούντι, ο αγαπημένος τρυποκάρυδος των παιδικών μας χρόνων! (pics & vid)

Έχει κόκκινα μαλλιά, μπλε φτέρωμα, μαύρη ουρά, είναι γρήγορος, έχει άσπρα χέρια, κίτρινο ράμφος και κίτρινα πόδια. Ζει σε δεντρόσπιτο, τρυπάει και σπάει δέντρα, είναι επιθετικός και κάνει πλάκες και έχει χαρακτηριστικό γέλιο όταν είναι σκανταλιάρης.

Ο Γούντι είναι ένας ανθρωπόμορφος τρυποκάρυδοw, που γεννήθηκε στα στούντιο του Γουόλτερ Λαντζ. Στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστός ως Woody Woodpecker. Δημιουργός του, ο Μπεν «Μπαγκς» Χαρνταγουέι, που είχε καθοριστική συμβολή στον σχεδιασμό του Μπαγκς Μπάνι και του Ντάφι Ντακ, όταν δούλευε στα στούντιο της Γουόρνερ.

Η ιδέα ανήκε στη σύζυγο του Λαντζ, Γκρέισι. Κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους στην λίμνη Σέργουντ στην Καλιφόρνια, ένας τρυποκάρυδος δεν τους άφηνε να κοιμηθούν τις νύχτες. Mια ξαφνική καταιγίδα πλημμύρισε το σπίτι και φανέρωσε το μεγαλειώδες έργο του: η οροφή είχε γίνει «σουρωτήρι»! Κάπως έτσι γεννήθηκε η μεγάλη μορφή κινουμένων σχεδίων που γνώρισε τεράστια επιτυχία όπου κι αν προβλήθηκε.

Η κινηματογραφική πρεμιέρα του Γούντι έγινε στις 25 Νοεμβρίου 1940 στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Knock, Knock». Γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία.

Ο Γούντι πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και γνώρισε νέα δόξα τη δεκαετία του '50, όταν απέκτησε τη δική του τηλεοπτική εκπομπή «The Woody Woodpecker Show», που προβλήθηκε και στην Ελλάδα από την ΕΡΤ στα μέσα της δεκαετίας του '70. Από το 1940 ως το 1972 δημιουργήθηκαν 202 ταινίες του Γούντι.

Η επιτυχία του Γούντι ήταν τεράστια και τόσο οι ταινίες αλλά και η σειρά απέφεραν μεγάλα κέρδη στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ . Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γούντι τιμήθηκε με ένα αστέρι στο πεζοδρόμιο της περίφημης Λεωφόρου της Δόξας στο Χόλυγουντ.

Δείτε το video και ξαναθυμηθείτε το χαρακτηριστικό γέλιο του και φωτογραφίες του Γούντι στην gallery.

Με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια, τη Μηχανή του Χρόνου και το Σαν σήμερα.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #woodywoodpecker

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved