Αυτά είναι τα πιο περίεργα φρούτα και λαχανικά που έχετε δει - Θα τα τρώγατε; (pics)

Με τι κριτήριο επιλέγετε τα φρούτα και τα λαχανικά;

Αυτά είναι τα πιο περίεργα φρούτα και λαχανικά που έχετε δει - Θα τα τρώγατε; (pics)

Είναι αλήθεια ότι όταν στεκόμαστε μπροστά από έναν πάγκο με φρούτα ή λαχανικά, συνήθως επιλέγουμε τα πιο σμιλευμένα και «καλοφτιαγμένα». Τι είναι όμως αυτό που μας οδηγεί σε αυτή την επιλογή;

Μα φυσικά, το αισθητικό κριτήριο και η “εικόνα”, καθώς καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι το σχήμα και η όψη επηρεάζει τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά ενός φρούτου και λαχανικού.

Ωστόσο, η φαινομενικά αθώα διαλογή φρούτων και λαχανικών από εμάς, μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα τόσο στο περιβάλλον όσο και στην τσέπη μας.

Σύμφωνα με την WWF Ελλάς 20 έως 40% της παγκόσμιας παραγωγής φρούτων και λαχανικών καταλήγει στα σκουπίδια, αφού δεν πληροί τα «εμφανισιακά» κριτήρια των καταναλωτών και της αγοράς.

Δεδομένου ότι στη φύση κανένα λαχανικό ή φρούτο δεν είναι απολύτως ίδιο με τα υπόλοιπα του είδους του αλλά έχει διαφοροποιήσεις σε χρώμα, σχήμα, μέγεθος, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε αυτά που θεωρούμε άσχημα και «στραβά».

Ο Jordan Figueiredo έχει ιδρύσει στο διαδίκτυο έναν λογαριασμό με την επωνυμία orgendfoodwaste.org προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να καταναλώνει τα «άσχημα» τρόφιμα ενώ σε αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram αναρτά φωτογραφίες αυτών των προϊόντων.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα δείτε ένα φρούτο ή λαχανικό που εμφανισιακά δεν είναι …τέλειο, επιλέξτε το. Δεν υπολείπεται σε γεύση και νοστιμιά.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί άσχημα φρούτα και λαχανικά που όμως μπορείτε να τα φάτε άφοβα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved