Απώλεια βάρους: Χάστε κιλά σε μια εβδομάδα τρώγοντας φρούτα και λαχανικά (vid)

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη τόσο για την καλή υγεία όσο και για να χάσουμε βάρος.

Απώλεια βάρους: Χάστε κιλά σε μια εβδομάδα τρώγοντας φρούτα και λαχανικά (vid)

Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες - τρία βασικά συστατικά για την επιτυχή απώλεια βάρους.

Περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι σημαντικά για να μας βοηθήσουν να αισθανόμαστε ευεξία και να μας προστατεύσουν από τις ασθένειες.

Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα με λιγότερες θερμίδες που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο κάνοντας καλό, ταυτόχρονα, και στην υγεία μας.

Ένα καθημερινό πρόγραμμα δίαιτας, 7 ημερών, που βασίζεται στην κατανάλωση μόνο φρούτων και λαχανικών και που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος είναι και το παρακάτω:

Ημέρα 1η - Μόνο φρούτα

Φάτε πολλά φρούτα εποχής (με εξαίρεση τις μπανάνες και το μάγκο) όπως ρόδια, μήλα, πορτοκάλια, φράουλες και ο,τι άλλο σας αρέσει. Φάτε 20 φορές την ημέρα, αν θέλετε, αλλά μόνο φρούτα.

Ημέρα 2η - Μόνο λαχανικά

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια βρασμένη πατάτα με μια κουταλιά του βουτύρου. Για το υπόλοιπο της ημέρας, φάτε μόνο ωμά, βρασμένα ή αλλιώς μαγειρεμένα λαχανικά χωρίς λάδι. Μην φάτε περισσότερες από μία πατάτες. Φάτε λάχανο, καρότα, αγγούρι και άλλα λαχανικά.

Ημέρα 3η - Συνδυασμός της Ημέρας 1 και της Ημέρας 2

Μπορείτε να φάτε τα φρούτα και τα λαχανικά της αρεσκείας σας, αλλά όχι μπανάνες ή πατάτες. Μην ξεχάσετε να πιείτε πολύ νερό.

Ημέρα 4η - Μπανάνες και γάλα

Μπορείτε να φάτε έως και έξι μπανάνες και πιείτε μέχρι και τέσσερα ποτήρια γάλα. Μπορείτε επίσης να φάτε κα μια σούπα λαχανικών.

Ημέρα 5η

Μπορείτε να φάτε λαχανάκια, ντομάτες και τυρί cottage. Συνδυάστε τα, να θέλετε με κομμάτια κοτόπουλου ή σόγια ή φτιάξτε μια σούπα. Πιείτε πολύ νερό.

Ημέρα 6 - Παρόμοια με την Ημέρα 5

Μπορείτε να φάτε λαχανάκια, τυρί cottage, κοτόπουλο, σόγια και άλλα λαχανικά. Αποφύγετε τις ντομάτες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια σούπα και σε αυτή την ημέρα.

Ημέρα 7η

Την τελευταία ημέρα πιείτε χυμό φρούτων, ένα μπολ με ρύζι και όποιο λαχανικό σας αρέσει.

Tips

  • Πίνετε 12 με 15 ποτήρια νερό κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της διατροφής.
  • Στη διατροφή δεν περιλαμβάνονται χυμοί φρούτων (εκτός από την 7η ημέρα), τσάι, καφές ή αλκοόλ.
  • 45 λεπτά άσκησης ημερησίως ή μέρα παρά μέρα βοηθούν στο τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε στο video αναλυτικά τις οδηγίες της συγκεκριμένης διατροφής.

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved