Κόβετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά; Δείτε το βίντεο για να το διαπιστώσετε (vid)

Έξυπνοι τρόποι για να καθαρίζετε και να κόβετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Κόβετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά; Δείτε το βίντεο για να το διαπιστώσετε (vid)

Πόσο χρόνο περνάτε συνήθως στην κουζίνα;

Υποθέτουμε αρκετό. Το σημαντικό όμως είναι, η απόλαυση που παίρνετε από το φαγητό να αξίζει τον χρόνο που χρειάζεται για να το μαγειρέψετε.

Αν λοιπόν σας αρέσει η μαγειρική αλλά δεν θέλετε να περνάτε τον περισσότερο, από τον περιορισμένο χρόνο σας, στην κουζίνα, βρήκαμε ορισμένους τρόπους που θα διευκολύνουν την προετοιμασία των καθημερινών γευμάτων.

Πιθανώς, να μην έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να επιταχύνετε τον χρόνο μαγειρέματος χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, διαφορετικές τεχνικές κοπής των φρούτων και των λαχανικών!

Δείτε μερικές ιδέες που θα κάνουν τη …ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη:

  • Καταπλήξτε την οικογένειά σας με ένα απλό, αλλά εκπληκτικό πιάτο με τηγανιτό κρεμμύδι. Κόψτε το κρεμμύδι με ένα κόπτη μήλου, περάστε το με αυγό και φρυγανιά και τηγανίστε το σε καυτό λάδι. Ο λωτός του κρεμμυδιού σας είναι έτοιμος!
  • Αν χρειαστεί να ξεφλουδίσετε γρήγορα μια ντομάτα, χαράξτε την απαλά και τοποθετήστε την σε φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
  • Κόψτε τον ανανά με έναν όμορφο και εύκολο τρόπο, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.


Τι να θυμάστε

  • Διαλέγετε πάντα τα φρούτα και τα λαχανικά με βάση την εποχή τους, προκειμένου να απολαμβάνετε τα οφέλη τους σε μεγαλύτερο βαθμό.
  • Προσπαθείτε να καταναλώνετε τα λαχανικά ωμά, κι εκείνα που δεν τρώγονται ωμά, καλό είναι να μην τα μαγειρεύετε σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι θα διατηρήσετε όσο γίνεται τα θρεπτικά τους συστατικά.
  • Μην αμελείτε τις σαλάτες στα γεύματά σας. Με κάθε κυρίως γεύμα έχετε πάντα στο τραπέζι ένα μεγάλο μπολ σαλάτας για όλη την οικογένεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved