Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι οι πρώτες τροφές των παιδιών μας;

Γιατί τα πρώτα τρόφιμα του μωρού μου πρέπει να είναι φρούτα ή λαχανικά;

Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να είναι οι πρώτες τροφές των παιδιών μας;

Μπορείτε να ξεκινήσετε τον απογαλακτισμό του μωρού σας είτε με φρούτα είτε με λαχανικά. Μόλις το μωρό σας είναι έξι μηνών, δεν χρειάζεται να εισάγετε τρόφιμα με κάποια συγκεκριμένη σειρά. Το κυριότερο είναι να εισαγάγετε στη διατροφή του μωρού σας όσες γεύσεις και μαλακές υφές θέλετε.

Οι πρώτες προτιμήσεις για φαγητό διαφέρουν από οικογένεια σε οικογένεια. Συνήθως οι παιδίατροι συνιστούν τα ακόλουθα πρώτα τρόφιμα:

  • μαγειρεμένα λαχανικά όπως πατάτα ή καρότο
  • φρούτα όπως πολτοποιημένη μπανάνα, αβοκάντο, αχλάδι ή μαγειρεμένο μήλο
  • μαλακά, ώριμα φρούτα, όπως ροδάκινο ή πεπόνι - είτε πολτοποιημένα είτε κομμένα σε φέτες σε δάκτυλα
  • μικρά ολόκληρα κομμάτια καλά ψημένου λαχανικού


Είναι αλήθεια ότι τα μωρά προτιμούν συνήθως τις γλυκές γεύσεις, επειδή το μητρικό γάλα είναι φυσικά γλυκό. Αλλά το μωρό σας θα μάθει δοκιμάζει κι άλλες γεύσεις εάν αρχίσετε να τις προσφέρετε αρκετά νωρίς. Αν ξεκινήσετε μετά το γάλα να του δίνετε φρούτα, είναι καλύτερο να μεταβείτε στα λαχανικά αμέσως μετά. Το μωρό σας είναι πιο πιθανό να τα δεχτεί νωρίς στη διαδικασία του απογαλακτισμού. Θα μπορούσε ακόμη και να την ξεκινήσει με μια υγιεινή διατροφή που θα διαρκέσει όσο μεγαλώνει.

Εάν το μωρό σας δεν δέχεται πρώτα ένα νέο λαχανικό, μην προσπαθήσετε να το πείσετε με διάφορούς τρόπους να το φάει. Θα κάνει ακριβώς τα γεύματα περισσότερο αγχωτικά για τους δυο σας.

Πηγή: babycentre.co.uk

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved