Ρετρό - Αστυνόμος Σαΐνης: Ο πιο γκαφατζής ντεντέκτιβ των παιδικών μας χρόνων! (pics+ vid)

Αδέξιος και όχι πολύ έξυπνος ήταν ο πιο αγαπημένος μας Αστυνόμος!

Ρετρό - Αστυνόμος Σαΐνης: Ο πιο γκαφατζής ντεντέκτιβ των παιδικών μας χρόνων! (pics+ vid)

Ο Επιθεωρητής Σαΐνης ή Αστυνόμος Σαΐνης (Inspector Gadget) είναι μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από μια συνεργασία μεταξύ της Γαλλίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βασικός ήρωας ένας αδέξιος, αμφιβόλου ευφυΐας ντετέκτιβ με το όνομα Επιθεωρητής Σαΐνης, ένα ανθρώπινο ον με διάφορα βιονικά εξαρτήματα ενσωματωμένα στο σώμα του. Βασικός του αντίπαλος ο Δρ. Claw, ο ηγέτης μιας οργάνωσης γνωστής ως M.A.D.και ο γάτος του. Η στολή και η προσωπικότητά του Αστυνόμου Σαϊνη μοιάζουν με εκείνη του Επιθεωρητή Clouseau από τις ταινίες The Pink Panther.

Ο Σαΐνης αγαπά την οικογένειά του περισσότερο από ο, τιδήποτε και θα έκανε τίποτα για να μην τους βλάψει, ειδικά την ανιψιά του Penny. Η Penny, και ο σκύλος της, Brain, είναι οι βασικοί εγκέφαλοι που κυνηγάνε με αποτέλεσμα τους «κακούς»!

Η σειρά αρχικά προβαλλόταν από το 1983 ως το 1986 και συνέχισε να προβάλλεται σε επαναλήψεις, αλλά και με νέα επεισόδια, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Στην αρχική σειρά βασίστηκαν πολλά βιντεοπαιχνίδια και ταινίες όπως το 1999 μια ταινία δράσης της Disney με πρωταγωνιστή τον Μάθιου Μπρόντερικ, ως Αστυνόμο Σαΐνης, και τον Ρούπερτ Έβερετ ως τον Δόκτωρ Claw.

Η φωνή του Σαΐνη στην ελληνική μεταγλώττιση ήταν του Τάσου Κωστή, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του ελληνικού τίτλου: «Σαΐνης». Στην Ελλάδα προβάλλονταν από την ΕΤ1 ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε από την Δημόσια Τηλεόραση αλλά και από ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τις φωνές τους δάνειζαν:

Σαΐνης: Τάσος Κωστής

Πέννυ: Λέτα Μουσούτη

Δόκτωρ Κλάου: Χρήστος Πάρλας

Αρχηγός Κουίμπυ: Χρήστος Κατσιγιάννης

Μουσική Διδασκαλία: Πάνος Τσαπάρας

Δείτε τα video και θυμηθείτε τις περιπέτειες του αγαπημένου μας Επιθεωρητή.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #inspectorgadget

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved