Ρετρό – «Thunder, Thunder, Thunder, ThunderCats HOOOOOOO!» (pics & vid)

Μια από τις χαρακτηριστικές σκηνές της σειράς ήταν όταν ο Λάιονο έβγαζε το σπαθί του και φώναζε το σήμα των Θάντερκατς!

Ρετρό –  «Thunder, Thunder, Thunder, ThunderCats HOOOOOOO!»  (pics & vid)

Οι Θάντερκατς (Thundercats) είναι αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων. Προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1985 και αποτελείται από 4 κύκλους επεισοδίων και μία τηλεταινία η οποία προβλήθηκε το 1986, με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να ανέρχεται στα 130. Το πρώτο επεισόδιο είχε τίτλο «Η φυγή» και προβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1985.

Στόχος των δημιουργών της σειράς είναι ότι τα παιδιά θα λάμβαναν μηνύματα σεβασμού, αλήθειας, ειλικρίνειας, και δικαιοσύνης. Μάλιστα οι παραγωγοί είχαν προσλάβει έναν ειδικό ψυχολόγο, που ήλεγχε το σενάριο κάθε επεισοδίου για να είναι βέβαιοι ότι περνούσε τα σωστά μηνύματα.

Πλοκή

Οι Θάντερκατς είναι μία ομάδα ανθρωποειδών με αιλουροειδή χαρακτηριστικά από τον πλανήτη της Θαντέρα. Μετά την έκρηξη της Θαντέρα, οι Θάντερκατς φεύγουν στο διάστημα αναζητώντας νέο πλανήτη για να εγκατασταθούν, αλλά ο στόλος τους δέχεται επίθεση από τους εχθρούς τους, τα Μεταλλάγματα από τον πλανήτη Πλάνταρ, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα σκάφη τους εκτός από τη ναυαρχίδα. Σε αυτή βρίσκεται το ξίφος των οιωνών το οποίο έχει το μάτι της Θαντέρα που αποτελεί την πηγή δύναμης των Θάντερκατς. Ο Τζάγκα που είναι ο μεγαλύτερος όλων, αναλαμβάνει να οδηγήσει το σκάφος στην Τρίτη Γη, ενώ οι υπόλοιποι Θάντερκατς, η Τσιτάρα, ο Τάιγκρα, ο Πάνθρο, ο Γουάιλικατ, η Γουάιλικιτ, ο Σναρφ και ο έφηβος άρχοντας των Θάντερκατς, ο Λάιονο, μπαίνουν σε χρονοκάψουλες για να αποφύγουν τη φθορά του χρόνου, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Τζάγκα πεθαίνει. Μεγάλος τους αντίπαλος ο δαιμονικός Μάμρα (Μαμ-Ρα), μια μούμια-μάγος, ο οποίος θα προσπαθήσει να καταστρέψει τους Θάντερκατς, ώστε να σταματήσει την κυριαρχία τους στην Τρίτη Γη.

Στην ελληνική σειρά, τις φωνές τους δανείζουν στους ήρωες οι ηθοποιοί Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (Μάμρα "Μαμ-Ρα"), Ακίνδυνος Γκίκας (Λάιονο), Κωνσταντίνος Τσάκωνας (Τάιγκρα), Τζίνη Παπαδοπούλου (Σνάρφ), Μαίρη Σταυρακέλη (Τσιτάρα), Ντίνος Σούτης (Πάνθρο).

Θυμηθείτε τη αγαπημένη μας παιδική σειρά. Δείτε το video και τις φωτογραφίες.

Με στοιχεία από τη Βικιπαίδεια και τη Μηχανή του Χρόνου
Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag # Thundercats

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved