Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από το «καλό» σας τραπεζομάντηλο

Λερώθηκε το καλό σας τραπεζομάντηλο;

Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από  το «καλό» σας τραπεζομάντηλο

Τα τρόφιμα και τα λίπη δημιουργούν λεκέδες στα τραπεζομάντιλα που συνήθως τους αντιλαμβανόμαστε αφού τελειώσει το γιορτινό γεύμα. Οι λεκέδες που έχουν στεγνώσει στο ύφασμα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν, αλλά εάν έχετε την υπομονή μπορείτε να τους αφαιρέσετε.
Χρησιμοποιείστε τη λαβή ενός κουταλιού ή ένα μαχαίρι βουτύρου και καθαρίστε όσο περισσότερο μπορείτε από τον ξεραμένο λεκέ.

Ψεκάστε με ένα αδιάλυτο απορρυπαντικό απευθείας στο λεκέ. Τρίψτε το ύφασμα. Αφήστε το ύφασμα να καθίσει με το διάλυμα για περίπου 15 λεπτά. Καθαρίστε με ζεστό νερό και μια καθαρή πετσέτα. Πλύντε κανονικά στο πλυντήριο στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα.

Αφαιρέστε τα λίπη με μαγειρική σόδα

Προσθέστε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα στον κύκλο πλύσης, για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες τροφίμων και λίπους.

Για φρέσκους λεκέδες, εφαρμόστε τη μαγειρική σόδα ή αλεύρι από καλαμπόκι απευθείας στον λεκέ και αφήστε το να το απορροφήσει. Βουρτσίστε και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

Προειδοποίηση

Μην στεγνώνετε τα τραπεζομάντιλα και τις πετσέτες στο στεγνωτήριο σε υψηλή θερμοκρασία, επειδή αυτό μπορεί να κάνει τους λεκέδες από τρόφιμα και λάδια πιο δύσκολους να αφαιρεθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved