Κίτρινοι λεκέδες στα σεντόνια σου; Δες πώς να τους αφαιρέσεις

3 tips που θα σε βοηθήσουν

Κίτρινοι λεκέδες στα σεντόνια σου; Δες πώς να τους αφαιρέσεις

Έναν λεκέ που αντιμετωπίζουν συχνά οι μαμάδες –και όχι μόνο- εκτός από τους δύσκολους λεκέδες στα ρούχα των παιδιών τους, είναι αυτοί οι ενοχλητικοί και αντιαισθητικοί κατά τα άλλα κίτρινοι λεκέδες στα λευκά σεντόνια. Είτε αυτά τα χρησιμοποιούν για το δικό τους κρεβάτι, είτε για το κρεβάτι των παιδιών, είναι αρκετά ενοχλητικοί και σίγουρα χαλάνε το ομοιόμορφο αποτέλεσμα ενός υπνοδωματίου.

Πώς μπορείς όμως να διώξεις – ξεφορτωθείς αυτούς τους κίτρινους λεκέδες από τα σεντόνια σου; Εμείς σου έχουμε τρία tips που ενδεχομένως μπορούν να σε βοηθήσουν.

#1. Άφησέ τα για ένα βράδυ να μουλιάσουν

Χρησιμοποίησε το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς συνήθως μαζί με ένα ενισχυτικό πλυσίματος και άφησε τα για ένα βράδυ μέσα στη μπανιέρα σου να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα πλύνε τα κανονικά όπως συνήθως και μόλις τα απλώσεις και στεγνώσουν, θα δεις πως οι κίτρινοι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί.

#2. Πλύνε τα δύο φορές

Πλύνε τα σεντόνια σου σε μια κανονική πλύση μόνο με απορρυπαντικό όπως κάνεις συνήθως. Στη συνέχεια βάλε τα ξανά στον ίδιο κύκλο πλύσης χρησιμοποιώντας μόνο λευκαντικό ή χλωρίνη. Η πρώτη πλύση θα αφαιρέσει τυχόν λεκέδες που δεν είχες δει, ενώ η δεύτερη θα «εκμεταλλευτεί» την ισχύ του λευκαντικού και θα απομακρύνει και τις κιτρινίλες.

#3. Χρησιμοποίησε αποσταγμένο λευκό ξύδι

Προσθέστε 1/4 έως 1/3 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στη θέση που βάζεις μαλακτικό ρούχων. Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό μαλακτικό των υφασμάτων, αλλά είναι επίσης φανταστικό για την εξουδετέρωση των οσμών. Και μην ανησυχείς, τα σεντόνια σου δεν θα μυρίζουν ξύδι μόλις στεγνώσουν τελείως, καθώς θα έχει εξατμιστεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved