Λευκό πουκάμισο: Πώς να καθαρίσετε τους δύσκολους λεκέδες

Το παιδί σας θα συμμετέχει στην παρέλαση του σχολείου του και το λευκό του πουκάμισο θα πρέπει να αστράφτει!

Λευκό πουκάμισο: Πώς να καθαρίσετε τους δύσκολους λεκέδες

Η κλασική επιλογή των μαμάδων μας ήταν να αφαιρούν τους λεκέδες από τα λευκά υφάσματα με χλωρίνη. Το καθαριστικό αυτό δεν είναι το μόνο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν και φυσικές επιλογές – σόδα, λεμόνι, ξύδι – που το αποτέλεσμα τους είναι το ίδιο λαμπερό!

Λύση 1

Βρέξτε τον λεκέ με νερό και ρίξτε μια σταγόνα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου στην περιοχή. Τρίψτε το απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ με μια οδοντόβουρτσα και αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά πριν πλύνετε το πουκάμισο.

Λύση 2

Βρέξτε μια οδοντόβουρτσα, βυθίστε τη σε ένα κουτί μαγειρικής σόδας και τρίψτε τον λεκέ με την πάστα. Αφήστε τη σόδα ψησίματος για 15 λεπτά πάνω στον λεκέ πριν από το πλύσιμο.

Λύση 3

Ρίξτε χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι απευθείας πάνω σε λεκέδες καφέ, τσαγιού ή γρασιδιού. Τρίψτε το ύφασμα γύρω από τον λεκέ και αφήστε το μίγμα πάνω στον λεκέ για 15 λεπτά πριν από το πλύσιμο.

Λύση 4

Για λεκέδες από ιδρώτα – κιτρινίλες- στις μασχάλες και τον λαιμό χρησιμοποιείστε απλό μαγειρικό αλάτι. Φτιάξτε μια κρέμα με νερό και αλάτι και τρίψτε τον λεκέ με τα δάκτυλά σας. Περιμένετε 15 λεπτά πριν από το πλύσιμο. Το αλάτι λειτουργεί καλά και σε λεκέδες από κόκκινο κρασί και αίμα.

Λύση 5

Προσθέστε 1 φλιτζάνι άσπρο ξίδι, σόδα ψησίματος, οξυζενέ ή βόρακα στο νερό του πλυντηρίου.

  • Στεγνώστε τα λευκά ρούχα στο φως του ήλιου για επιπλέον λευκαντική ισχύ.
  • Αν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει μετά το πλύσιμο, μην βάζετε το πουκάμισο στο στεγνωτήριο. Επαναλάβετε τη διαδικασία απομάκρυνσης του λεκέ και πλύνετε ξανά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved