Πώς να καθαρίσετε τα ρούχα σας από λεκέδες αυγού

Ένα αυγό έπεσε στο πάτωμα και έσπασε ή λερώσατε το καλό σας πουκάμισο; Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να το καθαρίσετε.

Πώς να καθαρίσετε τα ρούχα σας από λεκέδες αυγού

Μπορεί να χρειάζεται να σπάσετε πολλά αυγά για μια συνταγή αλλά σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο όταν κάποιο από αυτά πέσει στο πάτωμα ή λεκιάσει τα ρούχα σας.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν:

Σπασμένο αυγό

Για να καθαρίσετε ένα αυγό που έπεσε και έσπασε στο πάτωμα θα χρειαστείτε:

  • Αλάτι
  • Χαρτοπετσέτες
  • Μια πλαστική σπάτουλα
  • Ένα απολυμαντικό καθαριστικό

Βήματα για να καθαρίσετε:

  1. Πάρτε τα μεγάλα κομμάτια του κελύφους, αν υπάρχουν.
  2. Πασπαλίστε για μια χούφτα αλάτι στο χυμένο αυγό.
  3. Αφήστε το αλάτι να απορροφήσει το αυγό για περίπου 10 λεπτά.
  4. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα χαρτιού ή μια σπάτουλα για να μαζέψετε το αυγό. Απολυμάνετε κάθε περιοχή που αγγίξει το ωμό αυγό με ένα απολυμαντικό που είναι ασφαλές για την επιφάνεια.

Λεκέδες στα ρούχα

Θα χρειαστείτε:

  • Κουτάλι
  • Καθαρό απορροφητικό ύφασμα
  • Δροσερό νερό
  • Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων ή πιάτων

Βήματα

Όπως και με τους περισσότερους λεκέδες τροφίμων, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του αυγού από τα ρούχα προτού προχωρήσετε. Πάντα να καθαρίζετε από το εξωτερικό προς το κέντρο του λεκέ για να αποτρέψετε την εξάπλωση του υπολείμματος.

  1. Αφαιρέστε όσο το μεγαλύτερο μέρος του αυγού μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό απορροφητικό ύφασμα για να καθαρίσετε το υπόλοιπο τμήμα της λεκιασμένης περιοχής.
  2. Ρίξτε δροσερό νερό στο μπροστινό και πίσω μέρος του υφάσματος. Περιμένετε μέχρι πέντε λεπτά πριν προσπαθήσετε να σκουπίσετε περισσότερο από το αυγό ή απομακρύνετε απαλά το αυγό με το κουτάλι.
  3. Εφαρμόστε υγρό απορρυπαντικό. Αν ο λεκές στεγνώσει πάνω στο ύφασμα ίσως χρειαστεί να τρίψετε απαλά τον λεκέ με λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων ή πιάτων. Και πάλι μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα αυγού.
  4. Εάν ο λεκές επιμένει βουτήξτε τον σε κρύο νερό και τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με τα δάχτυλά σας. Ξεπλύνετε καλά. Δοκιμάστε να μουλιάσετε τον λεκέ για τουλάχιστον 15 έως 30 λεπτά. Επαναλάβετε αν δεν έχει απομακρυνθεί όλος ο λεκές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved