Επιχείρηση «καθάρισμα σπιτιού μετά από ρεβεγιόν». Δεν θέλει άγχος, θέλει τρόπο

Μετά το ρεβεγιόν το σπίτι μοιάζει με ένα απέραντο χάος. Αλλά δεν χρειάζεται άγχος την πρώτη μέρα του χρόνου!

Επιχείρηση «καθάρισμα σπιτιού μετά από ρεβεγιόν». Δεν θέλει άγχος, θέλει τρόπο

Το ρεβεγιόν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τελείωσε και δεν είχατε χρόνο, αντοχή και βοήθεια για να μαζέψετε το σπίτι, μόλις έφυγαν οι καλεσμένοι. Οπότε ξυπνήσατε σήμερα το πρωί και βρεθήκατε μπροστά σε ένα χάος! Και κάπου εδώ το άγχος και η απελπισία είναι έτοιμα να σας… επισκεφτούν! Θυμηθείτε, είναι η πρώτη μέρα του χρόνου, τουλάχιστον να την ξεκινήσουμε με περισσότερη αισιοδοξία. Και να κάνουμε την επιχείρηση «καθάρισμα σπιτιού μετά από ρεβεγιόν», όσο πιο ανώδυνα και χαλαρά μπορούμε.

Ας δούμε κάποια tips.

Για αρχή φτιάχνουμε έναν καφέ. Πίνουμε λίγο, σερφάρουμε στο ίντερνετ και ξεκινάμε.

Ανοίγουμε τα παράθυρα να αεριστεί ο χώρος του σπιτιού. Είτε λόγω καπνού από τσιγάρα είτε λόγω των ιώσεων που κυκλοφορούν και πρέπει να ανακυκλώνεται ο αέρας για τα μικρόβια. Αλλά και για τις δυσάρεστες οσμές.

Κατόπιν, αρχίζουμε το μάζεμα των σκόρπιων πραγμάτων. Παίρνουμε σακούλες σκουπιδιών και ξεκινάμε από κάθε δωμάτιο και πετάμε τα άχρηστα αντικείμενα.

Για να μην πελαγώσουμε, το μυστικό λένε, είναι να ξεκινάμε και να τελειώνουμε ένα ένα τα δωμάτια. Πηγαίνουμε, λοιπόν, στο σαλόνι πετάμε τα άχρηστα πράγματα, πηγαίνουμε αυτά που είναι για άλλα δωμάτια (πιάτα στην κουζίνα, παιγνίδια στο παιδικό) και τακτοποιούμε. Σκουπίζουμε, σφουγγαρίζουμε και κλείνουμε την πόρτα

Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην κουζίνα. Λένε βέβαια, ότι στο καθάρισμα, το μυστικό είναι να ξεκινάμε πάντα από την κουζίνα, επειδή έχει περισσότερα πράγματα να κάνεις και πιο κοπιαστικά. Έτσι, αν ξεκινάμε πρώτα από εδώ, όταν είμαστε ξεκούραστες, θα μας είναι εύκολο το καθάρισμα. Πλένουμε τα πιάτα ή τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων, σε μία σακούλα που είναι για ανακύκλωση βάζουμε σκουπίδια, όπως τα μπουκάλια. Και σε άλλη τα αποφάγια. Ποτέ δεν τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μία σακούλα.

Τέλος, ασχολούμαστε με τους λεκέδες, που μπορεί να έχουν πέσει στο τραπεζομάντηλο, σε πετσέτες ή στο χαλί. Αν, μάλιστα έχει πέσει κόκκινο κρασί, δεν χρειάζεται πανικός. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να εξαφανίσετε τον δύσκολο αυτό λεκέ.

Διαβάστε επίσης

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε, όταν καθαρίζουμε τα τζάμια

Εφτά χρήσεις του λεμονιού για το καθάρισμα του σπιτιού, που θα σας εντυπωσιάσουν

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved