Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε, όταν καθαρίζουμε τα τζάμια

Αυτά είναι τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε, όταν καθαρίζουμε τα τζάμια.

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε, όταν καθαρίζουμε τα τζάμια

Το καθάρισμα των τζαμιών είναι από τις δουλειές, που δε μπορούμε να πούμε ότι τρελαινόμαστε να την κάνουμε. Και είναι και από τις δουλειές εκείνες, που αν έχεις παιδιά, την κάνεις συχνά, αφού γεμίζουν με δαχτυλιές.
Επίσης, είναι μία κουραστική δουλειά. Αλλά και το καθάρισμα των τζαμιών θέλει τρόπο και αυτά είναι τα 5 πιο συχνά λάθη, που κάνουμε και θα πρέπει να αποφεύγουμε, ώστε να μη θέλουν και κόπο!

Τα καθαρίζετε με ήλιο

Κι, όμως, είναι λάθος να καθαρίζουμε τα τζάμια, όταν έξω έχει ήλιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καθαριστικό θα στεγνώσει αμέσως, πάνω στα καυτά τζάμια, αφήνοντας ραβδώσεις. Γι’ αυτό επιλέξτε να τα καθαρίσετε μία συννεφιασμένη μέρα. Το καλοκαίρι, πάλι, ξεκινήστε με τα τζάμια που είναι σε σκιερό μέρος και μετά πηγαίνετε σε αυτά που τα βλέπει ο ήλιος.

Δεν καθαρίζετε πρώτα το πλαίσιο

Συνήθως, ξεκινάμε κατευθείαν με τα τζάμια. Αλλά αυτό είναι λάθος. Πρέπει πρώτα να καθαρίζουμε το πλαίσιο και κυρίως, αυτό στο κάτω μέρος, που έχει μαζεμένη σκόνη. Κι αυτό διότι, το υγρό καθαριστικό στάζει και μαζί με τη σκόνη δημιουργεί κάτι σαν λάσπη, που για να την καθαρίσετε, θα χρειαστεί διπλός κόπος.

tzamia katharisma

Δεν χρησιμοποιείτε πολύ καθαριστικό

Μην το φοβάστε. Ρίξτε αρκετό καθαριστικό, όταν τα καθαρίζετε, διότι μόνο έτσι θα μπορέσετε να απομακρύνεται τη βρωμιά, χωρίς να σας αφήσει πίσω ραβδώσεις ή λεκέδες

Τα καθαρίζετε με εφημερίδες

Πολλές νοικοκυρές καθαρίζουν τα τζάμια με εφημερίδα. Είναι, η αλήθεια, ένα αρκετά διαδεδομένο μυστικό. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η εφημερίδα επειδή έχει μελάνι, αφήνει πίσω της βρωμιά. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καθαρίσετε, είναι οι πετσέτες με μικροΐνες, που είναι εξαιρετικά απορροφητικές και δεν αφήνουν πίσω τους ραβδώσεις ή θαμπάδα.

Τα καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Και το χαρτί κουζίνας είναι ένας τρόπος που πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν για το καθάρισμα. Ωστόσο, όπως θα έχετε διαπιστώσει, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Αφήνει χνούδι, δεν καθαρίζει σωστά, ενώ τρίβετε και σας δυσκολεύει.

Διαβάστε επίσης

4 μυστικά για να κάνετε τα τζάμια να λάμπουν

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved