Δείτε πώς θα βγάλετε εύκολα το λεκέ από κόκκινο κρασί

Γιορτές και οι πιθανότητες για ατύχημα με κόκκινο κρασί, όλο και αυξάνονται!

Δείτε πώς θα βγάλετε εύκολα το λεκέ από κόκκινο κρασί

Ο λεκές από κόκκινο κρασί μοιάζει με εφιάλτη. Η ιδέα να πέσει πάνω στο καλό τραπεζομάντηλο, που είναι και λευκό, προκαλεί… τρόμο! Το ίδιο αν πέσει πάνω στο χαλί ή τη μοκέτα. Αλλά και για το «εφιαλτικό» αυτό ατύχημα, υπάρχει λύση.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε, αν βρεθείτε αντιμέτωπες με λεκέ από κόκκινο κρασί.

Κόκκινο κρασί σε ρούχα

Ταμπονάρουμε ελαφρά το υγρό που δεν έχει απορροφηθεί ακόμα με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Δεν τρίβουμε τον λεκέ, γιατί έτσι θα γίνει χειρότερα! Αν είμαι εφικτό (είμαστε δηλαδή σε χώρο που μπορούμε να βρούμε αλάτι), ρίχνουμε λίγο πάνω στο λεκέ, όσο αυτός είναι ακόμα υγρός. Το αλάτι είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των λεκέδων, γιατί σταματάει την απορρόφηση του υγρού από τις ίνες του ρούχου. Επίσης, και η μαγειρική σόδα είναι πολύ αποτελεσματική.

Προσοχή: Δεν πλένουμε το λεκέ με καυτό νερό γιατί η θερμότητα μπορεί να τον σταθεροποιήσει!

Αν τώρα, είστε σε χώρο, που δε μπορείτε να κάνετε όλα τα παραπάνω και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι, ρίχνετε πάνω στο λεκέ γλυκερίνη ή υγρό πιάτων. Τον μουλιάζετε, δηλαδή, σε συμπυκνωμένο υγρό πιάτων, διανέμετε το υγρό με ένα μαλακό σφουγγάρι και αφήνετε το ύφασμα να απορροφήσει το σαπούνι για 5-6 ώρες. Κατόπιν, ξεπλένετε σε κρύο νερό και πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Κόκκινο κρασί σε έπιπλα και χαλιά

Ταμπονάρετε ελαφρά το λεκέ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή απλώνοντας αλάτι, αφήνοντας το να απορροφήσει το υγρό. Στη συνέχεια, λίγη καθαρή βενζίνη ή φωτιστικό οινόπνευμα σε ένα πανί ή σφουγγάρι και τρίβετε το λεκέ. Το αφήνετε για 10 λεπτά και ξεπλένετε με κρύο νερό. Τη διαδικασία αυτή, την επαναλαμβάνετε, μέχρι να εξαφανιστούν οι κηλίδες.

Διαβάστε επίσης

Πείτε «αντίο» στους δύσκολους λεκέδες με απλούς – και δοκιμασμένους – τρόπους

Λεκές από αποσμητικό: Πώς μπορείτε να τον εξαφανίσετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved