Χρήσεις λεμονιού: Τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες και το χυμό λεμονιού

Τα λεμόνια είναι από τα εσπεριδοειδή που δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι σου. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που είναι γνωστά ως φλαβονοειδή.

Χρήσεις λεμονιού: Τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες και το χυμό λεμονιού

Τα λεμόνια έχουμε μάθει να τα χρησιμοποιούμε σε χυμούς, σε φαγητά ακόμη και σε γλυκά. Γνωρίζετε όμως, πώς αλλιώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χυμός και οι φλούδες λεμονιού; Αν όχι, τότε ρίξτε παρακάτω μια ματιά.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 22 χρήσεις υπάρχουν. Δείτε ποιες είναι αυτές!

Για να ξεπαγώσετε την κατάψυξή σας: Βυθίστε ένα σφουγγάρι σε χυμό λεμονιού και αφήστε το στην κατάψυξή σας για μερικές ώρες. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα λιώσει ο πάγος και θα καθαρίσετε τις βρομιές.

Αρωματικό χώρου: Σε μια γυάλα βάλτε νερό, φλούδες λεμονιού και ξυλάκια κανέλας.

Στον υγραντήρα σας: Βάλτε χυμό λεμονιού και νερό στον υγραντήρα σας. Θα ανανεώσει το χώρο και θα σκορπίσει άρωμα φρεσκάδας.

Στο τζάκι σας: Οι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού μπορούν να λειτουργήσουν ως αποσμητικό χώρου όταν ανάβετε το τζάκι σας.

Στην αναπνοή σας: Πιείτε νερό με λεμόνι και θα απαλλαγείτε από την κακοσμία μια για πάντα.

Στα χέρια σας: Αν θέλετε να απαλλάξετε τα χέρια σας από μυρωδιές όπως, σκόρδο και κρεμμύδι, πλύντε τα με μια κούπα λεμονιού.

lemoni xriseis

Στον κάδο σκουπιδιών: Μερικές φλούδες λεμονιού θα διώξουν την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών σας.

Καθαριστικό επίπλων: Αναμείξτε έλαιο λεμονιού, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο για να φτιάξετε σπιτικό γυαλιστικό επίπλων. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μαλακό πανάκι και καθαρίστε τα έπιπλά σας.

Λεκέδες νερού: Με μια κούπα λεμονιού περάστε τις βρύσες του σπιτιού και τους νεροχύτες σας. Οι λεκέδες από το νερό θα φύγουν.

Λεκέδες στο μάρμαρο: Βάλτε μαγειρική σόδα επάνω σε μια κούπα λεμονιού και τρίψτε τους λεκέδες πάνω στα μάρμαρα. Σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί.

Στο σαπούνι πιάτων: Βάλτε μια κ.τ.γ χυμό λεμονιού μέσα στο υγρό πιάτων. Τα πιάτα σας θα είναι πιο λαμπερά μετά το πλύσιμο και θα μυρίζουν υπέροχα.

Στο φούρνο μικροκυμάτων: Βάλτε σε ένα μπολ νερό, χυμό λεμονιού και φλούδες λεμονιού για τρία λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά με ένα μαλακό πανάκι καθαρίστε τον.

2ο tip στο φούρνο μικροκυμάτων: Βρέξτε μια πετσέτα και στύψτε τη. Έπειτα βάλτε της χυμό λεμονιού και στύψτε τη ξανά. Βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Έπειτα καθαρίστε τα τοιχώματα με τη ζεστή πετσέτα.

Στα ξύλα κοπής: Ρίξτε χοντρό αλάτι στα ξύλα κοπής που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Έπειτα με μια κούπα λεμονιού τρίψτε τα. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Στα τζάμια: Ο χυμός λεμονιού κάνει τα τζάμια να αστράφτουν. Αναμείξτε σε ένα μπολ νερό, ξύδι και χυμό λεμονιού. Θα εντυπωσιαστείτε.

lemoni prosopo

Στον βραστήρα σας: Βάλτε νερό και χυμό λεμονιού να βράσει στον βραστήρα και οι άσχημες μυρωδιές θα πάνε περίπατο.

Πολυκαθαριστικό μπάνιου: Αναμείξτε νερό, σόδα, ξύδι, χυμό λεμονιού και έλαιο λεμονιού για να καθαρίσετε τα είδη υγιεινής.

Στα λευκά δερμάτινα παπούτσια σας: Ψεκάστε χυμό λεμονιού στα λευκά παπούτσια σας και αφήστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Θα γίνουν ολόλευκα.

Στα μαλλιά σας: Αναμείξτε χυμό λεμονιού με λάδι καρύδας. Απλώστε το στα μαλλιά σας και βγείτε στον ήλιο. Ο χυμός λεμονιού θα κάνει πιο λαμπερά τα μαλλιά σας και το έλαιο θα διατηρήσει τη φυσική τους ενυδάτωση.

Στα νύχια σας: Βυθίστε τα νύχια σας σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Τα νύχια σας θα καθαρίσουν και θα δυναμώσουν.

Στο πρόσωπό σας: Απλώστε χυμό λεμονιού με ένα βαμβάκι στην ακμή σας και στις φακίδες σας. Έπειτα ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Στον πονόλαιμο: Βράστε ένα λεμόνι. Έπειτα στύψτε το και διαλύστε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Θα μαλακώσει το λαιμό σας.

Διαβάστε επίσης

Αποτοξίνωση με λεμόνι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να την αρχίσετε

Μην πετάς τη στυμμένη λεμονόκουπα – Δες πού μπορεί να σου χρησιμεύσει

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved