Apple crumble: Κάν’ το όπως η Νικολέττα Ράλλη και τα παιδιά σου θα το λατρέψουν
Η Νικολέττα Ράλλη φτιάχνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για apple crumble και, πραγματικά, μας ανοίγει την όρεξη.
instagram@nikolettaralli
Η Νικολέττα Ράλλη αποφάσισε να επιστρέψει στο γυμναστήριο μετά από έναν ολόκληρο μήνα, όμως φαίνεται πως το μυαλό της ήταν αλλού! Σε μια ανάρτηση γεμάτη χιούμορ και μαμαδίστικη ειλικρίνεια, αποκάλυψε πως, ενώ έκανε την προπόνησή της, το μόνο που σκεφτόταν ήταν… ένα αχνιστό, μυρωδάτο apple crumble !
Μάλιστα, μοιράστηκε και τη συνταγή της με τους διαδικτυακούς της φίλους, αποδεικνύοντας πως η μαγειρική – ειδικά όταν γίνεται με παρέα – είναι από τις πιο γλυκές οικογενειακές στιγμές. Όταν επέστρεψε σπίτι, έβαλε μπρος τη συνταγή μαζί με την κορούλα της. Στο βίντεο που ανέβασε, ακούγεται και η μικρή να συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία του γλυκού, δείχνοντας πόσο όμορφο είναι όταν η μαγειρική γίνεται υπόθεση όλης της οικογένειας!
instagram@nikolettaralli
instagram@nikolettaralli
instagram@nikolettaralli
Νικολέττα Ράλλη: Διακοπές στο χωριό με την κόρη της και η επιστροφή στο σχολείο
Συνταγή apple crumble
Για όσες μαμάδες θέλουν να φτιάξουν ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό με τα παιδιά τους, η συνταγή της Νικολέττας είναι απλή, αρωματική και τέλεια για να συνοδεύσει τα κυριακάτικα απογεύματα ή να γίνει το σπιτικό επιδόρπιο μιας ξεχωριστής μέρας.
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 4 κόκκινα μήλα
- 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού (ακόμα και έτοιμος)
Για το crumble:
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- Μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα

Μια μέρα στην Αθήνα με τα παιδιά: Η Νικολέττα Ράλλη μοιράζεται τα αγαπημένα της μέρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κύβους 1,5 εκατοστού.
Για τη γέμιση:
- Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα και στη συνέχεια περιχύστε με χυμό πορτοκαλιού. Ανακατέψτε τα και απλώστε τα ομοιόμορφα σε ένα ταψί 1,5 λίτρου.
Για το crumble:
- Τοποθετήστε τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν σβόλοι, σαν υγρή άμμος. Απλώστε πάνω από τα μήλα, θρυμματίζοντας με τα δάχτυλα αν χρειαστεί για να αποκτήσετε αυτή την εύθρυπτη επικάλυψη.
- Ψήστε για 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε, σκεπάστε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά και αφήστε τα να σταθούν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε (αφήνει το σιρόπι μήλου να πήξει ελαφρώς).
- Σερβίρετε ζεστό με παγωτό βανίλια!
Καλή σας απόλαυση!!!
Πηγή: recipetineats.com