Viral Tik Tok βίντεο: Είναι μόλις 10 μηνών και κάνει άψογα δουλειές του σπιτιού

Η διδασκαλία δεξιοτήτων στα παιδιά από νεαρή ηλικία φαίνεται πως έχει πολλά οφέλη.

Viral Tik Tok βίντεο: Είναι μόλις 10 μηνών και κάνει άψογα δουλειές του σπιτιού

Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται περίεργο για τους γονείς που ακολουθούν τη μέθοδο Montessori , αυτή η μαμά γίνεται viral με το βίντεο όπου το παιδί της κάνει άψογα δουλειές του σπιτιού και χωρίς να έχει καν κλείσει 12 μήνες ζωής!

Η Sophie Zee πέρα από μαμά, είναι ειδικός που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και στην φροντίδα των παιδιών.

Εάν ακολουθείτε τη μέθοδο Montessori στο σπίτι, γνωρίζετε ότι οι δεξιότητες με τη μορφή παιχνιδιού είναι ζωτικής σημασίας καθώς αποτελούν εργαλεία μάθησης για μωρά και παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Σε πολύ νεαρή ηλικία, μαθαίνουν να πλένουν πιάτα, να βάζουν νερό χωρίς να το χύνουν, να σκουπίζουν ή να σφουγγαρίζουν, να φτιάχνουν σνακ ακόμα και να πλένουν ρούχα - αν και προφανώς δεν τα κάνουν πάντα τέλεια.

Είναι μέρος της διδασκαλίας του συντονισμού χεριού-ματιού και της βελτίωσης της δύναμης των χεριών.

Αλλά το βίντεο της Sophie έκανε μερικές και μερικούς να αναρωτιούνται σχετικά με το γιατί «αναγκάζει» ένα παιδί 1 έτους να κάνει δουλειές στο σπίτι.

Στην ανάρτηση, η Sophie σημειώνει: «POV: είσαι 10 μηνών, αλλά η μαμά σου είναι εκπαιδευμένη στην ανάπτυξη παιδιών, επομένως ξέρεις ήδη για τις βασικές δουλειές και τις συνδέεις με το παιχνίδι και τη διασκέδαση , και απολαμβάνεις να βοηθάς και να τις κάνεις »

Το βίντεο δείχνει τον γιο της να πλένει πιάτα, να βάζει σε λειτουργεία το πλυντήριο ρούχων, να βάζει τα μαχαιροπίρουνα στο πλυντήριο πιάτων και να τακτοποιεί βιβλία.

«Μερικές φορές ο 10 μηνών γιος μου ασχολείται με διάφορες καθημερινές δουλειές στο σπίτι . Έκανα αυτό το βίντεο για να δείξω πώς ακόμη και τα μικρά παιδιά, όπως τα μωρά, είναι ικανά να συμμετέχουν σε καθημερινές δραστηριότητες », είπε σε συνέντευξή της.

«Αφήστε το μωρό και τα παιδιά σας να παρακολουθούν και να σας βοηθούν στις καθημερινές σας δουλειές. Ακόμα κι αν είναι χρονοβόρο και όχι όπως πρέπει, είναι τόσο σημαντικό για την ανάπτυξή τους και το απολαμβάνουν!», γράφει στη λεζάντα του βίντεο .

Ενώ ορισμένοι γονείς έμειναν έκπληκτοι και της πρότειναν να αφήσει το παιδί της είναι παιδί , υπήρχαν πολλοί που συμφώνησαν μαζί της και μοιράστηκαν πώς το κάνουν και εκείνοι και με τα παιδιά τους.

«Το παιδί μου 14 μηνών λατρεύει να βοηθάει με τα πιάτα. Έριξε ένα πιάτο σήμερα και έσπασε. Ευτυχώς, την άρπαξα πριν προλάβει να πατήσει στα γυαλιά. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση ότι το χάος αξίζει τον κόπο!» γράφει μια μαμά.

Μια άλλη σχολίασε: «Στο μικρό μου αρέσει να βάζει τα ρούχα στο πλυντήριο και εμένα μου αρέσει που δεν σκύβω πια για να τα μαζέψω.»

Η Sophie πιστεύει ότι η συμμετοχή του παιδιού σας σε τέτοιες δραστηριότητες ενισχύει τα «εσωτερικά του κίνητρα » και μπορεί τελικά να απλοποιήσει τη ζωή για τους γονείς.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved