Το tip της μαμάς: Ποια είναι τα 3 λάθη που κάνετε και «χαλάνε» οι φράουλες

Πόσες φορές κλάψατε πάνω από το πορτοφόλι σας για τρόφιμα που τελικά εμφάνισαν μούχλα;

Το tip της μαμάς: Ποια είναι τα 3 λάθη που κάνετε και «χαλάνε» οι φράουλες
Bigstock

Η άνοιξη έχει φτάσει και οι φράουλες όλο και αυξάνονται στα σουπερμάκετ και στα μανάβικα της γειτονιάς. Μερικοί και μερικές ήδη έχουν αρχίσει να τις απολαμβάνουν.

Παρά την ευκολία του να βρίσκει κανείς φράουλες όλους τους μήνες στα σουπερμάκετ, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην αποθήκευση τους.

Είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικές με τη συντήρησή τους, προκειμένου να αποφεύγουμε τη σπατάλη τροφίμων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βιώσει την απογοήτευση του να πετάμε το μισό κουτί από φράουλες λόγω μούχλας. Ποια είναι, λοιπόν, τα τρία πιο συνηθισμένα λάθη που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτό:

1. Υπερβολική υγρασία κατά τον καθαρισμό

Οι φράουλες δεν χρειάζονται πολύ νερό για να καθαριστούν. Η υγρασία μπορεί να τις βλάψει και να τις κάνει να χαλάσουν γρήγορα. Είναι καλύτερο να τις πλένουμε ελαφρά και να τις στεγνώσουμε πολύ καλά.

2. Αποθήκευση στο ψυγείο

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται λογικό να φυλάσσουμε τις φράουλες στο ψυγείο, η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να τις βλάψει όπως ακριβώς και η πολλή υψηλή.

Ο σωστότερος τρόπος συντήρησης είναι εκτός ψυγείου, καλυμμένες με ένα πανί και μακριά από ήλιο και υγρασία . Έτσι, μπορούν να ζήσουν γύρω στις 3 ημέρες.

Η άλλη λύση είναι να τις κόψετε, να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο, καθώς η ζάχαρη λειτουργεί ως μέσο συντήρησης.

Αν δεν θέλετε, όμως, να προσθέσετε ζάχαρη , αλλά κάνει πολλή ζέστη στο σπίτι, επιλέξτε τα λιγότερα κρύα συρτάρια του ψυγείου σας για να τις φυλάξετε.

3. Αφαίρεση των κοτσανιών

Τα κοτσάνια πρέπει να αφαιρούνται πριν την κατανάλωσή τους, ώστε να μην εκτίθενται στην υγρασία και με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης μούχλας. Επίσης, τα κοτσάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν γεύση και άρωμα σε συνταγές .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved