Το tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε το κερί από τα λεμόνια

Κι όμως, ορισμένα λεμόνια είναι κερωμένα και το κερί δεν φεύγει με ένα απλό πλύσιμο.

Το tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε το κερί από τα λεμόνια
Bigstock

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι τα λεμόνια που αγοράζουν στο σούπερ μάρκετ είναι συχνά επικαλυμμένα με ένα λεπτό στρώμα κεριού που βοηθά να διαρκούν περισσότερο και να δείχνουν πιο γυαλιστερά.

Αυτή η επικάλυψη με κερί που χρησιμοποιείται επίσης και σε άλλα φρούτα και λαχανικά, πέρα από την λάμψη, δημιουργεί επίσης μια ασπίδα προστασίας καθώς εμποδίζει μύκητες και βακτήρια να εισέλθουν στο εσωτερικό τους, αποτρέποντας έτσι την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

lemonia-1.jpg

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα κέρωμα θεωρούνται σε γενικές γραμμές ασφαλή ( π.χ οξειδωμένο κερί πολυαιθυνελίου), ωστόσο οι κανονισμοί σε πολλές χώρες εισαγωγής και εξαγωγής δεν είναι οι ίδιοι.

Γι΄αυτό και αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα του λεμονιού καλό είναι να αποφεύγετε τα εισαγωγής και να προτιμάτε είτε τα βιολογικά είτε τα λεμόνια από τον κήπο σας.

Πώς φεύγει το κερί από τα λεμόνια

Αν όμως έχετε λεμόνια που είναι κερωμένα, καλό είναι τα καθαρίσετε με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: με ζεστό νερό, στον φούρνο μικροκυμάτων ή με ξίδι.

nero-paidia.jpg

Ζεστό νερό

Σε ένα μπολ ρίξτε το ζεστό νερό και θυθίστε τα λεμόνια σ΄αυτό για 30 – 60 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τρίψτε το κάθε λεμόνι μ΄ένα καθαρό σφουγγάρι ( χωρίς απορρυπαντικό) και στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό. Σκουπίστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο αν δεν τα χρησιμοποιήσετε άμεσα.

Φούρνος μικροκυμάτων

Βάλτε τα κερωμένα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων αποφεύγοντας να ακουμπάνε μεταξύ τους. Αφήστε τα στον φούρνο για 10 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια τρίψτε τα με καθαρό σφουγγάρι με άφθονο κρύο νερό. Σκουπίστε τα λεμόνια με χαρτί πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Ξίδι

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού συνδυάστε 1 φλιτζάνι (240 mL) ζεστό νερό και λευκό ξίδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα κερωμένα λεμόνια. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε1 κουταλιά της σούπας (15 mL) χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) ξίδι και 1 φλιτζάνι (240 mL) ζεστό νερό.

Αφήστε το μείγμα να δράσει για 2-5 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε τα λεμόνια με καθαρό σφουγγάρι ξεπλένοντας με άφθονο κρύο νερό.

Με πληροφορίες από wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved