To tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τα ξύλινα παντζούρια

Για να διατηρήσετε καθαρά τα ξύλινα παντζούρια θα χρειαστείτε την ηλεκτρική σκούπα και ένα πανί μικροινών. 

To tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τα ξύλινα παντζούρια
Bigstock

Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα ξύλινα παντζούρια σας που είναι γεμάτα με σκόνη και γύρη;

Η διαδικασία είναι απλή και αποτελεσματική αρκεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο.

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • Ηλεκτρική σκούπα με εξάρτημα βούρτσας
  • Πανί από μικροΐνες
  • Ξεσκονόπανο

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα ξύλινα παντζούρια

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρομιά που υπάρχει στα ξύλινα παντζούρια, είναι η ηλεκτρική σκούπα με εξάρτημα βούρτσας. Περάστε τη βούρτσα πάνω από τις περσίδες και τα πλαίσια για να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης. Δώστε έμφαση σε σημεία όπου έχει συσσωρευτεί περισσότερο σκόνη όπως οι γωνίες των παντζουριών ή τα πηχάκια κοντά στο πλαίσιο.

kataharisma-tzamia.jpg

To tip της μαμάς: Το έξυπνο κόλπο με το βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα

Σκουπίστε τα παντζούρια με ένα στεγνό πανί

Αφού αφαιρέσετε τη σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, στεγνό πανί από μικροΐνες για να σκουπίσετε το παντζούρι. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε το πολύ νερό ή τις σκληρές χημικές ουσίες στα παντζούρια από ξύλο, επομένως η χρήση ενός στεγνού πανιού και, ενδεχομένως, ενός απαλού βερνικιού επίπλων είναι η καλύτερη επιλογή.

Μπορεί αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό γυαλιστικό ή να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ξίδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και να περάσετε με αυτό τα παντζούρια ( προσοχή, το πανί πρέπει να είναι ελαφρά υγρό).

Extra tip

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού των ξύλινων παντζουριών είναι, να χρησιμοποιείτε ελάχιστο νερό και να αφήνετε τα παντζούρια να στεγνώσουν πλήρως όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ξύλινα παραθυρόφυλλα προκειμένου να αποφευχθούν φθορές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved