Δροσερό, φραουλένιο γλυκό και ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη

Πώς με δύο φύλλα σφολιάτας, κρέμα πατισερί και φράουλες θα φτιάξετε το πιο δροσερό φραουλένιο γλυκό.

Μαργαρίτα Νικολάου
Δροσερό, φραουλένιο γλυκό και ό,τι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη
Bigstock

Η Τσικνοπέμπτη είναι εδώ και εμείς θα σας δώσουμε τη συνταγή για το πιο δροσερό και ελαφρύ γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε.

Υλικά:

  • 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια (μεγάλα και μικρά)
  • 1 συσκευασία κρέμα πατισερί
  • άχνη
  • 3 φύλλα σφολιάτας

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Βάλτε τα φύλλα σφολιάτας σε δύο διαφορετικές λαδόκολλες. Κάντε τρυπούλες με ένα πιρούνι και ψήστε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  2. Αφού κρυώσουν καλά, φτιάξτε την κρέμα πατισερί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Ρίξτε μέσα στην πατισερί τις φράουλες και ανακατέψτε.
  4. Πάρτε μια πιατέλα και βάλτε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  5. Βάλτε από πάνω την κρέμα πατισερί και σκεπάστε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ακόμη μία φορά.
  6. Τέλος, σκεπάστε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και βάλτε στο ψυγείο.
  7. Μόλις παγώσει, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved