Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες βουρτσίζουν δόντια στο τεράστιο μπάνιο του σπιτιού

Καιρό είχαμε να δούμε την Αριάνα και τη Φιλίππα.

Χριστίνα Μπόμπα: Οι δίδυμες βουρτσίζουν δόντια στο τεράστιο μπάνιο του σπιτιού

Δεν ήταν και οι πιο εύκολες εβδομάδες για τη Χριστίνα Μπόμπα. Βλέπετε, λίγο η μετακόμιση, λίγο η ίωση που την έριξε στο κρεβάτι, την έκαναν να αφήσει πίσω τις πολλές δουλειές που είχε να κάνει.

Να αδειάσει κούτες, να τακτοποιήσει πράγματα, να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις της και φυσικά, να μας δείξει τι κάνουν τα κορίτσια τώρα που έχουν πάει στο καινούριο τους σπίτι και στο καινούριο τους δωμάτιο.

Για τις μέρες που ήταν άρρωστη, είχε βοήθεια. Τη μαμά της. Με μια ανάρτηση είχε δείξει «τις δυνάμεις» που κατέφθασαν από τη Λαμία για να τη βοηθήσουν σχολιάζοντας: «Heeeeeey σήμερα κάπως ζωήρεψα και είπα να σας πω ένα γεια 🤍
Από τα μηνύματα μου καταλαβαίνω ότι γίνεται χαμός και είμαστε παρά πολλοί με πυρετό αυτές τις μέρες! Να μας ευχηθώ περαστικά 🙏
Εμένα ευτυχώς ήρθαν οι ειδικές δυνάμεις από τη Λαμία (2η φωτό) και βγήκε πιο εύκολα το ΣΚ! Ααααααχ όσο κι αν μεγαλώσουμε πάντα τη μαμά μας θέλουμε!
Υγεία και φιλιά σε όλους 🙏🤍»

Η φωτογραφία με τις δίδυμες στο καινούριο μπάνιο του σπιτιού τους

Αφού η Χριστίνα Μπόμπα ανάρρωσε, αποφάσισε να μας δείξει τις κόρες της, μετά από καιρό. Η Φιλίππα και η Αριάνα, βουρτσίζουν τα δόντια τους μόνες τους, στο καινούριο μπάνιο του σπιτιού τους.

«Ότι είναι τόσο μεγάλες που βουρτσίζουν δόντια και ξεπλένουν το στόμα τους με τρελαίνει!», έγραψε με περηφάνια η Χριστίνα Μπόμπα στο Insta story που δημοσίευσε.

mpompa-kores-(3).jpg

Τα κορίτσια από την ηλικία των 2,5 ετών έχουν κατακτήσει την ανεξαρτησία τους. Ένας από τους κύριους σκοπούς του παιδιού κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι να κατακτήσει αυτή την ανεξαρτησία και όσο αναπτύσσεται, τόσο περισσότερο ωθείται προς την κατάκτησή της.

Αυτό διδάσκει και η μέθοδος Montessori και αυτό έγραφε πριν λίγες φορές και η δική μας MoMtessori, Πέγκυ Τζάννε, μέσα από άρθρο της.

«Κάθε αυτάρκες παιδί, που μπορεί να δέσει τα παπούτσια του ή να ντυθεί μόνο του, αντανακλά στη χαρά του την εικόνα της αξιοπρέπειας, η οποία πηγάζει από την αίσθηση της αυτονομίας που έχει κατακτήσει» είπε η Μαρία Μοντεσσόρι πριν από 70 περίπου χρόνια και τα λόγια της μας εμπνέουν σήμερα περισσότερο από ποτέ και μας παρακινούν να πράττουμε τα δέοντα, ώστε να βοηθήσουνε τα παιδιά μας να αυτονομηθούν το συντομότερο δυνατό.

Αυτή τη συμβουλή σίγουρα την ξέρει η Χριστίνα Μπόμπα και αυτό δείχνει μέσα από τις τόσες αναρτήσεις που έχει κάνει με τις μικρές. Βλέπετε όλο αυτό το διάστημα οι μικρές έπαιζαν με παιχνίδια που ενίσχυαν τη δημιουργικότητα, την αυτονομία και την ανεξαρτησία. Δείτε μερικές από αυτές τις αναρτήσεις παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved