Μαρία Ηλιάκη: Έτσι «χτίζει» την ανεξαρτησία της κόρης της

Η Κατερίνα περνά αρκετό χρόνο παίζοντας sensory games στο σπίτι της.

Μαρία Ηλιάκη: Έτσι «χτίζει» την ανεξαρτησία της κόρης της

Η Μαρία Ηλιάκη «χτίζει» την ανεξαρτησία της κόρης της, όπως έκανε και η δική της μαμά με εκείνη.

«Η μαμά μου δεν ήταν ο άνθρωπος που έδινε συμβουλές αλλά αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά επειδή ήθελε να μου το περάσει, είναι να είμαι πάντα ανεξάρτητη, να στηρίζομαι στις γνώσεις μου, να στηρίζομαι στα δικά μου πόδια και αυτός ήταν και ένας λόγος για τον οποίο επένδυσε στη μόρφωσή μου, ήθελε να ξέρω ξένες γλώσσες -Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά- της άρεσε πολύ αυτό, ήθελε να σπουδάσω, να μπω στο πανεπιστήμιο, να εργαστώ και να είμαι εργατική και φυσικά θα το ήθελα κι εγώ αυτό για την κόρη μου», είχε αναφέρει στο Queen.gr και την Κατερίνα Πατούλια, η Μαρία Ηλιάκη.

https://www.instagram.com/reel/C2KRmQFiRSK/

Δεν είναι λίγες οι φορές που η παρουσιάστρια, αναρτά φωτογραφίες και βίντεο (σε insta stories) που δείχνουν με ποιο τρόπο περνά τη μέρα της η μικρή Κατερίνα στο σπίτι.

Όπως δείχνουν και οι αναρτήσεις της, η Μαρία Ηλιάκη έχει επιλέξει για την κόρη της το sensory play ή αλλιώς αισθητηριακή δραστηριότητα. Το ελεύθερο παιχνίδι δηλαδή, που δίνει την ευκαιρία σε ένα παιδί να δημιουργήσει, να ανακαλύψει και να αντιληφθεί το περιβάλλον γύρω του, να ενισχύσει τη μνήμη, να δώσει λύσεις σε προβλήματα που τυχόν μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να καλλιεργήσει το λόγο, την λεπτή και αδρή κινητικότητα και το παιδί να εξοικειωθεί με τις διαφορετικές υφές.

https://www.instagram.com/p/C2E8G-cCAlH/

Sensory τραπεζάκι για παιδιά

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η Μαρία Ηλιάκη έχει στο σπίτι της ένα τραπεζάκι για αισθητηριακό παιχνίδι. Πρόκειται για ένα ξύλινο τραπέζι με ειδικές θήκες (ανοξείδωτες και πλαστικές) που επιτρέπουν σε ένα παιδί να παίξει δημιουργικά μέσα στο σπίτι χωρίς να λερώσει πολύ τον χώρο. Μέσα σε αυτές τις θήκες μπορεί να βάλει νερό, πάγο, μικρά παιχνίδια, τρόφιμα όπως φασόλια, φακές, αλεύρι ή πολύχρωμη άμμο.

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να παίξει ένα παιδί με το τραπεζάκι του και μάλιστα χωρίς να λερώσει και πολύ το χώρο που παίζει, είτε είναι το παιδικό δωμάτιο, είτε το σαλόνι ή η κουζίνα.

Στις φωτογραφίες παραπάνω βλέπετε η Μαρία Ηλιάκη να έχει παγώσει μέσα σε τάπερ νερό με διάφορα πολύχρωμα μικρά παιχνίδι. Στόχος; Η μικρή Κατερίνα με νερό και αλάτι να λιώσει τον πάγο και να βγάλει τα παιχνίδια που βρίσκονται παγωμένα μέσα σε αυτόν.

Κάντε το όπως η Μαρία Ηλιάκη

Αν δεν έχετε τραπέζι για αισθητηριακές δραστηριότητες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο ταψί και μικρότερα μπολάκια ή ταψάκια μίας χρήσης. Ό,τι σας βολεύει και σας εξυπηρετεί.

  1. Βάλτε σε μικρότερα ταπεράκια ή μπολάκια νερό και βυθίστε μέσα διάφορα μικρά παιχνίδια.
  2. Τοποθετήστε τα μπολ μέσα στην κατάψυξη και παγώστε.
  3. «Ξεφορμάρετε» τους πάγους μέσα σε άλλα μπολ που θα έχετε βάλει στο ταψί και με τη βοήθεια νερού και αλατιού ζητήστε από το μικρό σας να βγάλει τα παιχνίδια που βρίσκονται εγκλωβισμένα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved