Πώς μαζεύουμε λεφτά για (οικογενειακά) ταξίδια ή αλλιώς travel math

Πώς να μαζέψετε χρήματα για οικογενειακά ταξίδια. Μια μαμά συμβουλεύει.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς μαζεύουμε λεφτά για (οικογενειακά) ταξίδια ή αλλιώς travel math
Bigstock

Όσοι είστε γονείς με παιδιά, που λατρεύουν τα ταξίδια, τις βόλτες και τις εξορμήσεις σίγουρα έχετε πέσει επάνω στον λογαριασμό της Άννας Παπαρίζου. Μητέρας δύο υπέροχων παιδιών που τα τελευταία χρόνια μέσα στο το Instagram της δίνει tips, συμβουλές και δείχνει ότι αν ένας γονιός θέλει να ταξιδέψει με τα παιδιά του, μπορεί να το κάνει.

Μέσα από την τελευταία της ανάρτηση, αποκάλυψε στους διαδικτυακούς της φίλους πώς καταφέρνει να εξοικονομεί χρήματα και να κάνει ταξίδια με τον σύζυγο και τα παιδιά της.

Τα tips της είναι 4 και εμείς πήραμε την άδειά της να τα μοιραστούμε μαζί σας.

taxidi-me-aeroplano-neogennito.jpg

« 1. Δεν παραγγέλνουμε κάθε μέρα καφέ/φαγητό απ' έξω ☕️

Αν ο καφές κάνει 3 ευρώ και παραγγέλνετε 30 μέρες τον μήνα, στερήστε κάθε μήνα ένα εισιτήριο πήγαιν' έλα ή μια διαμονή 1 βραδιάς αξίας 90 ευρώ.
Αν το φαγητό κοστίζει 10 ευρώ (ή 40 για 4 άτομα) και παραγγέλνετε 20 μέρες τον μήνα, στερήστε κάθε μήνα αεροπορικά αξίας 200-800 ευρώ. Θα μπορούσατε να έχετε πάει Μαύρίκιο για 2 βδομάδες οικογενειακώς... Φυσικά, αν ο καφές και το φαγητό έξω είναι η απόλαυσή σας, δεν θα σας πει κανείς να σταματήσετε, αλλά μπορείτε να το κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα. Μαυρίκιο δεν θα πάτε, έχουμε κι άλλα έξοδα, αλλά Γαλλία άνετα!

2. Προτιμάμε δραστηριότητες στη φύση 🌳

Έτσι, δεν δίνουμε κάθε εβδομάδα χρήματα για οικογενειακές εισόδους σε εμπειρίες. Οι πεζοπορίες στη φύση είναι υπέροχη δραστηριότητα άλλωστε. Γλιτώνουμε έτσι περίπου 200 ευρώ τον μήνα!

3. Αποφεύγουμε να παίρνουμε αυτοκίνητο κάθε μέρα 🚗

Με τα πόδια στο σχολείο, με το ποδήλατο στη δουλειά. Έτσι κάνουμε και καλό στο περιβάλλον. Άλλα 200 ευρώ τον μήνα μπήκαν στον ταξιδιωτικό λογαριασμό!

4. Δεν ξοδεύουμε λεφτά σε ρούχα κ.λπ. που δεν χρειαζόμαστε 🎒

Προφανώς δεν κρίνω και αν μια κοπέλα έχει το οικονομικό υπόβαθρο και για ταξίδια και για luxury brands, τη ζηλεύω. Προσωπικά, έχω φτάσει 40 ετών και δεν έχω δώσει ακόμα 1200 ευρώ για τσάντα και 500 για γόβες. Έχω πάει όμως στην Ινδονησία και στο Μεξικό με αυτά τα λεφτά. Για να επιστρέψω στην πραγματικότητα, από τα παιδιά μου δεν στερώ κάτι, αλλά εγώ δεν χρειάζομαι αυτό το σακάκι ούτε αυτές τις μπότες - και άρα γλίτωσα άλλα 120 ευρώ ή ένα εισιτήριο για Λονδίνο!».

Άννα Παπαρίζου
Ψηφιακός δημιουργός / kidcation.gr
Happy wife & twin mom, traveler, Linguist (MA), Marathon runner 🏃‍♀️

https://www.instagram.com/reel/C3KO5UJI9ir/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved