Πρώτο ταξίδι με το νεογέννητο: Τι να γνωρίζετε

Να πώς θα ταξιδέψετε - με τρένο, αεροπλάνο, αυτοκίνητο- χωρίς άγχος αν έχετε ένα νεογέννητο

Πρώτο ταξίδι με το νεογέννητο: Τι να γνωρίζετε

Οι γιατροί συνιστούν να περιμένετε για να ταξιδέψετε με δημόσια μέσα μεταφοράς μέχρι να αναπτυχθεί καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας

Bigstock

Σίγουρα, τα ταξίδια είναι συναρπαστικά - αλλά όταν έχετε μικρά παιδιά, η προετοιμασία για ένα ταξίδι μπορεί να μοιάζει περισσότερο με δουλειά παρά με διακοπές. Το ταξίδι με το μωρό είναι μια πρόκληση για τους νέους γονείς, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο. Στην πραγματικότητα, η ειδικός στα οικογενειακά ταξίδια Corinne McDermott πιστεύει ότι το να ταξιδέψεις με ένα βρέφος είναι συχνά πιο εύκολο από το να ταξιδέψεις με ένα νήπιο. «Δεν περπατάνε, δεν κουνιούνται και τρώνε και κοιμούνται όλο το εικοσιτετράωρο», λέει. «Δεν έχει σημασία πού βρίσκεσαι!».

Τούτου λεχθέντος, είτε ταξιδέψετε με αεροπλάνο, τρένο ή αυτοκίνητο, θα συνεχίσετε να θέλετε να προετοιμαστείτε για να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας θα είναι όσο πιο εύκολο γίνεται. Παρακάτω, οι ειδικοί παρουσιάζουν όλες τις συμβουλές για το ταξίδι με το μωρό που πρέπει να γνωρίζετε πριν αναχωρήσετε.

Πότε μπορείτε να ταξιδέψετε με το μωρό

Το ταξίδι με ένα νεογέννητο μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση για όλους – τους γονείς

Bigstock

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία (AAP), τόσο τα πρόωρα όσο και τα μωρά που γεννήθηκαν κατά την 40η εβδομάδα κύησης, δεν θα πρέπει να πετούν τους πρώτους μήνες της ζωής τους εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Το πέταγμα μπορεί να αυξήσει την έκθεση του μωρού σε μολυσματικές ασθένειες, επομένως είναι καλύτερο να περιμένετε έως ότου γίνουν τουλάχιστον 6 μηνών και έχουν λάβει ορισμένους από τους αρχικούς εμβολιασμούς τους. Το ταξίδι με τρένο ενέχει τον ίδιο κίνδυνο. Τα οδικά ταξίδια είναι συνήθως η ασφαλέστερη επιλογή για νεογέννητα και βρέφη. Απλώς φροντίστε να έχετε ένα σωστά τοποθετημένο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και να κάνετε διαλείμματα κάθε λίγες ώρες, σύμφωνα με το AAP. Φυσικά, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας πριν προγραμματίσετε οποιοδήποτε είδος διακοπών με το μωρό σας.

Οδηγός ασφαλείας και tips για να ταξιδέψετε με ένα νεογέννητο

Το να ταξιδέψετε με ένα βρέφος μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Με όποιον τρόπο και αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε λάβετε υπόψιν τις παρακάτω συμβουλές για το ταξίδι με το μωρό:

  • Μείνετε στο πρόγραμμα του παιδιού

Μην βγείτε καθόλου από τη ρουτίνα του μωρού σας. Το μικρό σας σίγουρα έχει πρόγραμμα ύπνου, γευμάτων και μικρών ενδιάμεσων υπνάκων. Τα παιδιά τείνουν να συμπεριφέρονται καλύτερα όταν δεν βγαίνουν από το πρόγραμμά τους, γι' αυτό προσπαθήστε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας γύρω από αυτό το πρόγραμμα αν γίνεται. Διαφορετικά φροντίστε το μικρό σας να είναι ταϊσμένο, αλλαγμένο και να έχει κοιμηθεί αρκετά ή να νυστάζει, ώστε να γίνει το ταξίδι ευχάριστα και χωρίς γκρίνια.

Travel Tips: Το πρώτο ταξίδι του μωρού με τρένο - Τι να γνωρίζετε

Bigstock
  • Να έχετε εύκαιρα τα γεύματα του μωρού

Ομοίως, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη ρουτίνα του παιδιού και στο πρόγραμμα των γευμάτων του. Αν θηλάζει, τότε δεν θα δυσκολευτείτε σε αυτό. Αν πάλι το μικρό σας το ταΐζετε με μπιμπερό, φροντίστε να έχετε μαζί σας τόσα μπουκάλια όσα και τα γεύματά του, έτοιμες μετρημένες τις μεζούρες γάλακτος σε ειδική συσκευασία - τάπερ και φυσικά ζεστό νερό στο θερμός, ώστε να ετοιμάσετε το γάλα εύκολα και γρήγορα, σε όποιο μέσο και βρίσκεστε και ταξιδεύετε. Αν πάλι το μικρό σας έχει περάσει στις στερεες τροφές, τότε καλό θα είναι να προτιμήσετε τις έτοιμες συσκευασίες γευμάτων.

  • Έχετε μαζί σας έξτρα πάνες και ρούχα

Όταν ταξιδεύετε με ένα μωρό ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χρειαστείτε και τι. Φροντίστε να έχετε μαζί σας επιπλέον συσκευασίες με μωρομάντηλα, πάνες και φυσικά αλλαξιές με ρούχα. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας και συσκευασίες ταξιδιού κρέμα για την αλλαγή της πάνας και ένα βρεφικό σαμπουάν.

  • Έχετε μαζί σας φαρμακείο

Σκεφτείτε να έχετε στην τσάντα σας ένα mini φαρμακείο σε περίπτωση τραυματισμών, αλλεργιών ή τσιμπημάτων. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ρινικές σταγόνες. Δεν ξέρετε ποτέ πότε μπορεί να βουλώσει η μυτούλα του μωρού σας.

Συμβουλές για ταξίδι με το νεογέννητο

Bigstock
  • Βρεφικά παιχνίδια

Είτε ταξιδεύετε με το μωρό ή το νήπιο παιδί σας, τα βιβλία και τα παιχνίδια είναι απαραίτητα μιας και θα τα κρατήσουν απασχολημένα.

  • Φτάστε λίγο πιο νωρίς

Είτε ταξιδεύετε με το τρένο, είτε με το αεροπλάνο, φτάστε στο αεροδρόμιο ή τον σταθμό των τρένων, λίγο πιο νωρίς. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε αν θα προλάβετε την πτήση ή το δρομολόγιο του τρένου. Φτάστε νωρίτερα, ζητήστε βοήθεια στο check in, μεταφερθείτε με την ησυχία σας στον χώρο αναμονής. Έτσι δεν θα αγχωθεί ούτε το μικρό σας αγγελούδι.

  • Να έχετε υπομονή

Μια άλλη σημαντική συμβουλή για ταξίδια με το μωρό; Δείξε στον εαυτό σας αγάπη. Ακόμη και με επιπλέον χρόνο και πολλούς προγραμματισμούς, μπορεί να είναι δύσκολο — με ή χωρίς ένα παιδί. Παρά τον προγραμματισμό σας, το μωρό μπορεί να έχει μια κρίση ή τα πράγματα μπορεί να μην πάνε τόσο ομαλά όσο ελπίζατε. Αποδεχτείτε την κατάσταση και συνεχίστε . Μην καταρρεύσετε! Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και το παιδί σας και να ξέρετε ότι και οι δύο κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να περάσετε όμορφα σε αυτό το ταξίδι.

με πληροφορίες από το thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved