Ηλικιωμένα ζευγάρια που ο γάμος τους άντεξε στον χρόνο

«Οι ιστορίες τους πριν χαθούν».

Μαργαρίτα Νικολάου
Ηλικιωμένα ζευγάρια που ο γάμος τους άντεξε στον χρόνο

instagram @aris_katsigiannis

Ο Άρης Κατσιγιάννης είναι σκηνοθέτης και φωτογράφος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ωστόσο ταξιδεύει συνεχώς λόγω του επαγγέλματος αλλά και της αγάπης του για τους ανθρώπους και τις ιστορίες που κρύβουν. Αυτή του η αγάπη τον οδήγησε και στο νέο του project που έχει τον τίτλο: «Οι ιστορίες τους πριν χαθούν».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάμου επικοινωνήσαμε μαζί του και μας επέτρεψε να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες ζευγαριών που γνώρισε στα ελληνικά νησιά όπου χρειάστηκε να ταξιδέψει για να δώσει ζωή στο νέο του project.

Φωτογραφίες ζευγαριών που είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια και μοιράζονται τα δικά τους «μυστικά» για ένα ευτυχισμένο γάμο που αντέχει στο χρόνο.

aris_katsigiannis_.jpg

instagram @aris_katsigiannis

Το βίντεο που μας έκανε να σταθούμε στον λογαριασμό του ήταν τούτο εδώ: της κυρίας Ειρήνης. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Άρης στο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, η κυρία Ειρήνη είναι 89 ετών και μιλά για την αγάπη και τον έρωτα που είχε με τον σύζυγό της. Οι δυο τους ήταν πολύ αγαπημένοι. 65 χρόνια μαζί και δεν είχε πει ο ένας «στάσου του αλλουνού».

https://www.instagram.com/reel/C2sOBums81e/

«Εδώ καθόμασταν το απόγευμα. Καθόταν εκείνος εκεί, εγώ εδώ και λέγαμε την ιστορία του έρωτά μας.»

«Την περίμενα 7 χρόνια. Γιατί την αγαπούσα. Και την περίμενα να μεγαλώσει!» - 58 χρόνια μαζί

Ο κύριος Γιώργος και η κυρία Ποθητή, ένα ζευγάρι χαρούμενο που ο γάμος τους άντεξε στο χρόνο με μόνα μυστικά την αγάπη, την υπομονή και τον σεβασμό που έχει ο ένας για τον άλλο όλα αυτά τα 58 χρόνια που είναι μαζί. «Την περίμενα 7 χρόνια. Γιατί την αγαπούσα. Και την περίμενα να μεγαλώσει», ανέφερε ο κύριος Γιώργος στον Άρη Κατσιγιάννη και την ομάδα του, που τον επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά. Όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης αναφέρει σε ανάρτησή του, αφορμή για το project «Οι ιστορίες τους πριν χαθούν», ήταν αυτοί οι δύο άνθρωποι και εμείς βλέποντάς τους, καταλαβαίνουμε το γιατί.

«Η αγάπη δεν είναι συμβόλαιο. Δεν μπορείς να φύγεις άμα αγαπάς έναν άνθρωπο», ακούγεται να λέει ο κύριος Γιώργος.

«Από τη πρώτη στιγμή που μου ήρθε αυτό το πρότζεκτ στο μυαλό σκέφτηκα αυτούς τους δυο ανθρώπους. Τους γνωρίσαμε πριν 2 χρόνια το καλοκαίρι στη Σχοινούσα και από τότε η αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλον μου έχει μείνει.
Με τον ίδιο τρόπο που μας άνοιξαν τότε το σπίτι τους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τα ίδια ακριβώς χαμόγελα, μας το άνοιξαν ξανά τώρα (χωρίς να μας θυμούνται γιατί λογικό ήταν καλοκαίρι και περνούσε τόσος κόσμος)», γράφει ο Άρης δείχνοντας μερικά στιγμιότυπα από τον κύριο Γιώργο και την κυρία Ποθητή και συνεχίζει: « Για 3 μέρες ήταν η παρέα μας και ήμασταν η παρέα τους. Κάθε πρωί πηγαίναμε για να πιούμε το καφεδάκι μας και να τα πούμε, να ακούσουμε μουσική και να χορέψουμε 11 η ώρα το πρωί με ρακόμελο. Κάποια στιγμή ρώτησα τον κύριο Γιώργο "δεν κουράζεστε όταν χορεύετε;" Και μου λέει «"δεν κουράζομαι, ξεκουράζομαι όταν χορεύω". [...] Ξέρεις ότι η πόρτα τους θα είναι πάντα ανοιχτή, με τα ίδια χαμόγελα και τα χέρια τους ενωμένα σαν μια γροθιά».

Δημήτρης Τσάφος 88 ετών & Κατερίνα Τσάφου - Μαζί μια ζωή

«Σαν την αγάπη μας εμάς στον κόσμο δεν είναι άλλη και όσο μεγαλώνουμε γίνεται πιο μεγάλη. Έγινα Ερωτόκριτος και η Χάλκα, Αρετούσα και πώς τα καταφέραμε όλοι μας ερωτούσαν».

Ο κύριος Δημήτρης και η κυρία Κατερίνα μέσα από τη δική τους ιστορία στέλνουν ένα μήνυμα ειλικρινούς αγάπης και δείχνουν πώς είναι στην πραγματικότητα η γερή βάση μιας υγιούς οικογένειας. Για πολλές δεκαετίες είναι μαζί, ερωτευμένοι, αγαπημένοι και έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια όμορφη οικογένεια με παιδιά και εγγόνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved