Πέντε ζευγάρια που είναι μαζί για πάνω από 25 χρόνια δίνουν συμβουλές για έναν επιτυχημένο γάμο

Ποια τα μυστικά για έναν γάμο που αντέχει στον χρόνο;

Άλκηστις Κοϊνάκη
Πέντε ζευγάρια που είναι μαζί για πάνω από 25 χρόνια δίνουν συμβουλές για έναν επιτυχημένο γάμο
Bigstock

Ένας γάμος που αντέχει στον χρόνο χρειάζεται εμπιστοσύνη, σεβασμό, αλληλοκατανόηση. Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν τα ζευγάρια που ήδη μετρούν δεκαετίες κοινής πορείας. Το περιοδικό Brides, ρώτησε πέντε ζευγάρια που είναι πάνω από 25 χρόνια μαζί ποια θεωρούν ότι είναι τα μυστικά ενός μακροχρόνιου και επιτυχημένου γάμου.

Ιδού τι συμβουλεύουν τα νεότερα ζευγάρια.

Πάντα ενωμένοι

Donna και Burt, 25 χρόνια παντρεμένοι

Η συμβουλή του Burt: «Προσπαθήστε να μην τσακώνεστε, ειδικά για τα ίδια θέματα ξανά και ξανά. Μην παίζετε παιχνίδια και μην χρησιμοποιείτε τη σιωπή ως τρόπο μεταχείρισης. Μην αναφέρετε πράγματα που έχει ξαναπεί και έχουν συμβεί στο παρελθόν σε κάθε σας καυγά. Εάν έχετε παιδιά, θέλετε να δώσετε ένα καλό παράδειγμα για το πώς θα θέλατε να συμπεριφέρονται και τα ίδια στις μελλοντικές τους σχέσεις. Δείξτε τους ότι αν δείξεις αγάπη και στοργή, θα τα πάρεις κιόλας ως αντάλλαγμα».

Η συμβουλή της Donna: «Ποτέ μην μετράτε τι κάνει ο ένας και τι κάνει ο άλλος. Έτσι, ποτέ δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και η προσφορά του κάθε ενός σε επίπεδο καθημερινότητας επίσης».

Αποδεχτείτε την αλλαγή

Amy και Jeffrey, 26 χρόνια παντρεμένοι

Η συμβουλή της Amy: «Μην ξαφνιάζεστε και αποδεχτείτε την αλλαγή. Κανείς δεν μένει στάσιμος για είκοσι πέντε χρόνια, ούτε θα έπρεπε. Μπορεί μερικές φορές να αισθάνεστε σαν να είστε με ένα διαφορετικό άνθρωπο από εκείνον που παντρευτήκατε πριν χρόνια. Εάν, όμως, οι βασικές αξίες και η ηθική είναι το θεμέλιο του χαρακτήρα ενός ατόμου, η εξέλιξη, μόνο καλό μπορεί να κάνει»

Η συμβουλή του Jeffrey: «Εσείς και ο σύντροφός σας θα μοιραστείτε και θα πρέπει να μοιραστείτε πολλά πράγματα, αλλά είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ανεξαρτησία σας και να μην χάσετε τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται κάθε χόμπι ή φίλος να είναι κοινός. Στην πραγματικότητα, ένας γάμος παραμένει φρέσκος όταν οι σύντροφοι έχουν ξεχωριστά ενδιαφέροντα και σχέσεις.»

Παραμείνετε ευέλικτοι

Michelle και Michael, 38 χρόνια παντρεμένοι

Η συμβουλή της Michelle: «Ποτέ μην θεωρείτε τον εαυτό σας πολύ μεγάλο ηλικιακά για να αλλάξετε “ρόλους” μέσα στο γάμο».

Η συμβουλή του Michael: «Πάντα να ακούτε τι είναι σημαντικό για τον σύζυγό σας και αν διαφωνείτε, προσπαθήστε πάντα να συνεργαστείτε.»

Δείχνετε την αγάπη σας με μικρές κινήσεις

Paul και Diane, 53 χρόνια παντρεμένοι

Η συμβουλή του Paul: «Είναι σημαντικό να κάνετε μικρά πράγματα σε τακτική βάση για να δείχνετε την αγάπη σας. Εγώ, για αυτό παίρνω στη γυναίκα μου τον αγαπημένο της καφέ κάθε πρωί. Είναι αυτό που την κάνει ευτυχισμένη».

Συμβουλή της Diane: «Πάντα κανονίζαμε ένα βραδινό ραντεβού μία φορά την εβδομάδα . Ακόμα και όταν τα παιδιά μας ήταν μικρά, δίναμε προτεραιότητα στο να αφιερώνουμε χρόνο ως ζευγάρι».

Μην ξεχνάτε να γελάτε

Charlotte και Daniel, 31 χρόνια παντρεμένοι

Η συμβουλή της Charlotte: «Να θυμάστε πάντα τι σας τράβηξε στον σύζυγό σας στην αρχή. Στην δική μου περίπτωση ήταν η αίσθηση του χιούμορ. Με κέρδισε το χιούμορ του και η ευγενική καρδιά του.»

Συμβουλή του Daniel: «Μην ξεχνάτε να κάνετε τον σύζυγό σας να γελάει. Ανησυχώ τι θα γίνει όταν δεν έχω άλλα ανέκδοτα να της πω.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved