Εμπιστοσύνη, σεβασμός, αλληλοεκτίμηση και άλλα τρία χαρακτηριστικά ενός μακροχρόνιου γάμου

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία των γάμων που αντέχουν στον χρόνο;

Εμπιστοσύνη, σεβασμός, αλληλοεκτίμηση και άλλα τρία χαρακτηριστικά ενός μακροχρόνιου γάμου
Bigstock

Για έναν γάμο που αντέχει στον χρόνο δεν αρκεί μόνο η αγάπη, τα κοινά ενδιαφέροντα και η σωματική έλξη. Χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις, σεβασμό, αλληλοκατανόηση, εμπιστοσύνη. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα… μυστικά ενός μακροχρόνιο γάμου.

Αμοιβαίες υποχωρήσεις

Σε έναν γάμο είναι σημαντικό ο ένας να αναγνωρίζει και να σέβεται τις ανάγκες του άλλου. Το «εμείς» είναι πιο σημαντικό από το «εγώ» για αυτό και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και όχι οι μονόπλευρες υποχωρήσεις είναι αναπόφευκτες, με στόχο την ευημερία του ζευγαριού και εντέλει όλης της οικογένειας.

Μη φοβάστε να δείξετε τα συναισθήματά σας

Η έκφραση των συναισθημάτων καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια. Η ενσυναίσθηση είναι η βάση για τον αμοιβαίο σεβασμό σε ένα ζευγάρι, τον θεμέλιο λίθο κάθε μακροχρόνιας σχέσης.

Head Shot Close Up Portrait Happy Grey Haired Middle Aged Woman Snuggling To Smiling Older Husband,

Εμπιστοσύνη

Εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα σημαίνει ασφάλεια και σύμφωνα με το Marriage είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ανθεκτικού και μακροχρόνιου γάμου. Η εμπιστοσύνη καλλιεργείται καθημερινά από τις πιο απλές συμπεριφορές και χτίζεται σιγά-σιγά με κόπο και συνέπεια.

Σεβασμός

Σεβασμός στις ανάγκες, στην προσωπικότητα, στον χαρακτήρα. Ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον είναι δείγμα αγάπης, εκτίμησης και ενδιαφέροντος.

Αφιερώστε χρόνο στο έτερον ήμισυ

Η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις τις καθημερινότητας συχνά μπορεί να μην το επιτρέπουν, είναι ωστόσο σημαντικό το ζευγάρι να αφιερώνει ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλον. Μιλήστε για τη μέρας σας, μοιραστείτε σκέψεις, συναισθήματα. Ακόμα και όταν κάνετε κάτι τόσο απλό όπως το να τρώτε βραδινό, αφήστε κινητά τηλέφωνα στην άκρη και επικοινωνήστε με κάθε ευκαιρία.

Επιμονή και φροντίδα

Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν και όλες οι σχέσεις έχουν σκαμπανεβάσματα. Όταν όμως ο στόχος είναι κοινός και αυτός είναι η ευημερία του ζευγαριού και της οικογένειας, θα πρέπει να εστιάσετε στην λύση του εκάστοτε προβλήματος και όχι στο πρόβλημα. Με επιμονή και φροντίδα κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved