Ελένη Πετρουλάκη: Η συνταγή της για σπιτική σπανακόπιτα με λίγες θερμίδες

Είναι σπιτική, νόστιμη και υγιεινή.

Η Ελένη Πετρουλάκη μπορεί να γυμνάζεται καθημερινά, προσέχει όμως και τη διατροφή της.

Για την ακρίβεια όχι μόνο τη δική της αλλά όλης της οικογένειας. Θέλει οι κόρες της και ο σύζυγος της να τρέφονται σωστά χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με κενές θερμίδες.

Η σπιτική σπανακόπιτα της Ελένης Πετρουλάκη

Γι΄αυτό και οι συνταγές που αναρτά ανά περιόδους στον λογαριασμό της στο Instagram, δεν είναι μόνο εύκολες και θρεπτικές αλλά και με λίγες θερμίδες. Όπως η συνταγή της για σπανακόπιτα.

Πώς θα τη φτιάξετε:

Υλικά

  • σπανάκι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • πράσο
  • σελερυ
  • φινόκιο
  • κρεμμύδι
  • σκορδο
  • μαιντανό
  • σέλινο
  • άνιθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύβο λαχανικών

Για τη ζύμη

αλεύρι ( έχω βάλει λίγο απ' όλα ζέας,ολικής και για όλες τις χρήσεις)
λίγο ξίδι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με τη ζύμη, ρίχνοντας σε μια λεκάνη το αλεύρι, το ξίδι, το αλάτι και το αλεύρι ανακατεύοντας λίγο λίγο. Προσθέστε νερό ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια και να έχει μια απαλή υφή.Τη σκεπάζετε και την αφήνετε το λιγότερο για 30 λεπτά.

Συνεχίζετε με τη γέμιση. Σωτάρετε όλα μαζί τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο ( αφού τα έχετε ψιλοκόψει) και στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και κύβο λαχανικών.

Αφού ψηθούν τα λαχανικά τα απλώνετε στο φύλο που έχετε ανοίξει και απλώσει σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Μην ξεχάσετε να το αλείψετε με ελαιόλαδο κι αν θέλετε να προσθέσετε και λίγο γάλα χωρίς λακτόζη. Σκεπάζετε την γέμιση με το άλλο φύλλο και ψήνετε πάνω κάτω στους 180 βαθμούς για 40- 45 λεπτά.

Το 100 γρ.σπανακόπιτας έχουν 220 θερμίδες!

Όσον αφορά την ποσότητα των υλικών στα λαχανικά υπολογίστε ένα από το καθένα ενώ για το φύλλο, προσθέστε τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved