Κοριτσάκι συμμετέχει σε παράσταση μπαλέτου και κλέβει τις εντυπώσεις με το ύφος του

Το βλέμμα της μικρής είναι όλα τα λεφτά.

Κοριτσάκι συμμετέχει σε παράσταση μπαλέτου και κλέβει τις εντυπώσεις με το ύφος του

Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν pre- ballet μαθήματα στην ηλικία των 3 ετών. Είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να μυηθούν στον κόσμο της μουσικής και του χορού.

Και όταν έρχεται η στιγμή της πρώτης παράστασης με την τουτού και τα μαλλιά χτενισμένα, οι γονείς δεν μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή τους. Βλέπουν τα κοριτσάκια τους να προσπαθούν να συγχρονιστούν, να θυμηθούν τις κινήσεις αλλά και τα βήματα υπό τους ήχους της μουσικής και νιώθουν μεγάλη περηφάνια.

Και φυσικά υπάρχουν και απρόοπτα. Από τα πιο συνηθισμένα είναι να ξεχάσουν τη χορογραφία ή να κοιτάζουν αμήχανα από τη σκηνή το πλήθος.

Ή να μη θέλουν να χορέψουν. Όχι, τουλάχιστον εκείνη την ημέρα... Όπως συνέβη με το κοριτσάκι που θα δείτε στο βίντεο. Βρίσκεται στη σκηνή, παραμένει ακίνητο και παρατηρεί τις κινήσεις των άλλων κοριτσιών.

Όχι μόνο δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να τις μιμηθεί αλλά τις κοιτάζει με ένα βλοσυρό ύφος. Συν του ότι παραμένει ατάραχο...

Αξίζει να δείτε το βίντεο μόνο και μόνο για το ύφος της μικρούλας.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί σας μπαλέτο;

Μία από τις καλύτερες ηλικίες για να ξεκινήσει το παιδί σας μπαλέτο είναι η ηλικία των 4 ή 5 ετών.

Τα μαθήματα μπαλέτου που εστιάζουν περισσότερο στην τεχνική παρά στη διασκέδαση απαιτούν συνήθως το παιδί να επιδείξει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ωριμότητας. Θα πρέπει να μπορεί να παίρνει οδηγίες, να δίνει προσοχή, να ακούει και να δέχεται ήπια κριτική. Αυτές οι δεξιότητες δεν κατακτώνται σε παιδιά τριών ή τεσσάρων ετών, στις περισσότερες περιπτώσεις, αν και ορισμένα παιδιά αποτελούν εξαιρέσεις.

Επίσης, τα μαθήματα μπαλέτου πρέπει να είναι προσανατολισμένα στην ηλικιακή ομάδα του παιδιού και δεν πρέπει να έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με την παιδική συμπεριφορά.

Οι γονείς θα πρέπει να διερευνήσουν αρκετές σχολές μπαλέτου, καθώς και εισαγωγικά μαθήματα, για να βρουν αυτό που θα αρέσει περισσότερο στο παιδί τους. Κάθε τάξη μπορεί να ορίζει όρια ηλικίας ή μπορεί να εναπόκειται στον γονέα να αποφασίσει εάν το παιδί είναι αρκετά ώριμο για να παρακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μάθημα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved