Ενθουσιασμένη η μικρή με αυτό που τρώει

Και φυσικά είναι λιχουδιά.

Ενθουσιασμένη η μικρή με αυτό που τρώει

Τα παιδιά έχουν ένα δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, να δείχνουν αν κάτι τους αρέσει ή όχι.

Γουρλώνουν τα μάτια τους, ανοίγουν το στόμα τους, χτυπάνε παλαμάκια, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι έχουν ενθουσιαστεί με μια γεύση ή ένα παιχνίδι.

Νέες γεύσεις

Στο διαδίκτυο έχουμε δει κατά καιρούς πολλά βίντεο με αντιδράσεις μικρών παιδιών όταν δοκιμάζουν νέες γεύσεις.

Το κοριτσάκι όμως που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο κερδίζει Όσκαρ …έκφρασης. Έχει μπροστά του πατατάκια και τρώγοντάς τα, κλείνει τα μάτια εκστασιασμένο από τη γεύση.

Δεν χρειάζεται να πει κάτι, τα λέει όλα η έκφραση του προσώπου του.

Γιατί μικροί και μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα πατατάκια;

Στην επιστήμη γίνονται πολλές συγκρουσιακές συζητήσεις με αντικείμενο το ζήτημα του διατροφικού εθισμού, επισημαίνει η Ίζα Μακ από την Πανεπιστημιακή Κλινική του Τύμπινγκεν. Όπως εξηγεί, η διατροφή και το σύστημα ανταμοιβής είναι αλληλένδετα. «Για οτιδήποτε είναι σημαντικό για την αυτοσυντήρηση και την αναπαραγωγή πρέπει να ανταποκριθεί το σύστημα ανταμοιβής». Το γεγονός ότι το σύστημα αυτό αντιδρά ιδιαίτερα στα γλυκά και τα λιπαρά είναι «εξελικτική κληρονομιά» των ανθρώπων, επισημαίνει η Ίζα Μακ. Οι ερευνητές στο Ερλάνγκεν απέκλεισαν ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι σημαντικός παράγοντας που κάνει τα πατατάκια τόσο αγαπητά. Ωστόσο, η Ίζα Μακ θεωρεί ότι δεν είναι αμελητέος. «Εάν δεν είχαν τα τσίπς αλάτι και μπαχαρικά, τότε δεν θα τα τρώγαμε σε τόσο μεγάλες ποσότητες». Η Ίζα Μακ επισημαίνει ότι η βιομηχανία τροφίμων έχει κάνει ήδη εντατικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσει ποιο μείγμα συστατικών αρέσει περισσότερο στους καταναλωτές.

Ο ερευνητής Αντρέας Χες έχει πάντως μια πρακτική συμβουλή για όλους όσους τείνουν να αδειάζουν τη σακούλα με τα πατατάκια: «Να τρώνε συνειδητά. Να μην παίρνουν ολόκληρη τη σακούλα μπροστά στην τηλεόραση, αλλά ένα μικρό μπολάκι».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved