Κοριτσάκι βρήκε τρόπο να δραπετεύσει από το σαλόνι

Η μικρή ήταν αποφασισμένη να φύγει από το καθιστικό και αυτό έκανε.

Συνήθως, οι γονείς για να προστατεύσουν από τραυματισμούς τα μωρά τους, τοποθετούν προστατευτικά σε γωνίες και τραπέζια, κάγκελα στις σκάλες ακόμα και στο καθιστικό.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν επίσης, ότι το παιδί τους θα παραμείνει στον οριοθετημένο χώρο ακόμα κι αν εκείνοι χρειαστούν για μερικά λεπτά να πάνε στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Έχει αποδειχτεί στην πράξη, όμως, ότι ποτέ δεν πρέπει να αφήνουμε τα μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη. Θα βρουν τρόπο να κάνουν την αταξία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Όπως το μωρό που θα δείτε στο βίντεο. Οι γονείς του είχαν περιφράξει το καθιστικό με μπουκάλες νερού για ψύκτη όμως η μικρούλα κατάφερε και πέρασε πάνω από αυτές.

Μάλιστα είναι τόσο χαρούμενη για το κατόρθωμά της που χαμογελά καθώς μπουσουλά πανευτυχής.

Κινδύνους που κρύβει το σπίτι για ένα παιδί και ενδεχομένως δεν πάει το μυαλό μας

Πρόληψη ατυχημάτων παιδιών ηλικίας 12- 18 μηνών

Τα αίτια των ατυχημάτων διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Στα βρέφη συχνότερα είναι τα ατυχήματα από πτώση, από εισρόφηση ξένου σώματος, δηλητηριάσεις και εγκαύματα. Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας κυριαρχούν τα ατυχήματα από πτώση, οι πνιγμοί, οι δηλητηριάσεις και τα εγκαύματα. Τέλος στη σχολική και εφηβική ηλικία συχνότερα είναι τα τροχαία ατυχήματα και τα ατυχήματα από αθλήματα.

Το βασικό βήμα για την πρόληψή τους είναι να ξεπεραστεί η αντίληψη σύμφωνα με την οποία το ατύχημα αποτελεί συμπτωματικό ή τυχαίο γεγονός που δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί και να προληφθεί.

Χρέος των ενηλίκων είναι να προσφέρουν πρώτα ασφάλεια και μετά αγάπη στο παιδί τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved