Πώς να προστατέψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τη γάτα σας; Ιδού η λύση

Να τι σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης μιας γάτας για να αποφύγει τυχόν δυσάρεστα απρόοπτα με το δέντρο.

Πώς να προστατέψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τη γάτα σας; Ιδού η λύση
Bigstock

Τα φανταχτερά στολίδια του δέντρου συχνά λειτουργούν ως μαγνήτης για τις γάτες.

Δεν το έχουν σε τίποτα ν΄ανέβουν στα κλαδιά ή να παίξουν με τις μπάλες, παρασύροντας συχνά το δέντρο το πάτωμα.

Θα έχετε δει αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο με κατεστραμμένα δέντρα, με γάτες που έχουν μπλεχτεί στα καλώδια από τα φωτάκια ή μπάλες διάσπαρτες παντού στο καθιστικό και μια γάτα να παίζει μαζί τους.

Προκειμένου να αποφευχθούν όλα αυτά τα απρόοπτα και κυρίως για να μη τραυματιστεί το κατοικίδιο δείτε τι σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης μιας γάτας:

Στόλισε το δέντρο στη γωνία του καθιστικού και έβαλε ένα προστατευτικό γύρω από αυτό. Κι επειδή η γάτα πηδάει ψηλά, η περίφραξη ήταν στο ύψος του δέντρου.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός: Πώς θα προστατεύσετε τα κατοικίδια

  • Ο πρώτος και πιο διαδεδομένος κίνδυνος είναι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, επειδή είναι μικρά και σπάνε εύκολα. Γι’ αυτό, πρέπει να τα τοποθετούμε εκτός της εμβέλειας τους, σε όσο το δυνατόν ψηλότερο σημείο πάνω στο δέντρο, ώστε να μην τα φτάνουν.
  • Φροντίστε το δέντρο σαςνα είναι πολύ καλά στερεωμένο. Οι γάτες λατρεύουν να σκαρφαλώνουν σ’ αυτό και οι απότομες πτώσεις μπορεί να τους προκαλέσουν τραυματισμούς- διαλύοντας παράλληλα τη διακόσμηση που με τόσο κόπο πετύχατε!
  • Μια άλλη παγίδα των Χριστουγέννων είναι τα λαμπάκια, τα οποία τραβούν την προσοχή των κατοικιδίων, σκύλου και γάτας, που πιθανόν να θελήσουν να παίξουν μ’ αυτά, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Αποφύγετε, επίσης, τα διακοσμητικά φώτα με έντονη ή απότομη λάμψη, γιατί είναι πιθανό να προκαλέσουν φοβία στο κατοικίδιό σας.
  • Το Αλεξανδρινό, καλό είναι να τοποθετείται σε ψηλά σημεία ή, ακόμα καλύτερα, σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή τα ζώα μαζί του.
  • Μην κρεμάτε γλυκίσματα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ειδικά σοκολάτα, που είναι τοξική για τα κατοικίδια.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved