Γάτα ηρεμεί μωρό που γκρινιάζει με μία κίνηση

Ένα απολαυστικό βίντεο που δείχνει ότι η σχέση γάτας-παιδιού είναι μοναδική.

Η γάτες είναι πανέξυπνες, ανεξάρτητες, χαδιάρες και πολύ τρυφερές με εκείνους που θέλουν. Έχουν αδυναμία στα μωρά και βίντεο που έχουν κάνει κατά καιρούς τον γύρο του διαδικτύου αποδεικνύουν ότι μπορεί να γίνουν οι καλύτερες babysitters.

Ένα τέτοιο βίντεο είναι και το παραπάνω. Ο μπέμπης γκρινιάζει και η γάτα με μία της κίνηση, απλά χαϊδεύοντας το κεφάλι του μωρού με την πατούσα της, καταφέρνει να το ηρεμήσει. Τα στιγμιότυπα απαθανάτισαν οι γονείς και όπως αναφέρουν στο βίντεο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά.

«Η Μία πάντα προσφέρει ένα χάδι με την πατούσα της στο μωρό όποτε εκείνο κλαίει ή γκρινιάζει» γράφουν.

Τα οφέλη της γάτας ως κατοικίδιο

«Η φροντίδα των ζώων δείχνει στα παιδιά τις άμεσες συνέπειες των πράξεών τους και τους επιτρέπει να συναισθανθούν πώς αισθάνονται και οι άλλοι» αναφέρει το americanhuman.org, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την προστασία των ζώων.

Επίσης, η φροντίδα της γάτας μαθαίνει στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται με ευγένεια και αγάπη στα ζώα και μεταξύ τους δημιουργείται ένα ισχυρό δέσιμο το οποίο τα βοηθάει να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Επίσης, με το τάισμα της γάτας, το καθάρισμα των και γενικά ό,τι περιλαμβάνει η φροντίδα του κατοικίδιου, τα παιδιά μαθαίνουν να αποκτούν συνήθειες, να είναι συνεπείς και να έχουν την ευθύνη της φροντίδας κάποιου τρίτου εκτός από τον εαυτό τους.

Η συνύπαρξη γάτας και παιδιού έχει οφέλη και για την υγεία του παιδιού, καθώς έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια στο σπίτι έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες ή άσθμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved