Το tip της μαμάς: Συμβουλές για νόστιμο χοιρινό στην κατσαρόλα

Πώς θα λιώνει το χοιρινό στο στόμα χωρίς να το βράζετε ώρες.

Το tip της μαμάς:  Συμβουλές για νόστιμο χοιρινό στην κατσαρόλα
Bigstock

To χοιρινό όπως και η γαλοπούλα δεν λείπουν από τα γιορτινά τραπέζια.

Εκτός από τον φούρνο, αρκετοί επιλέγουν να το μαγειρέψουν στην κατσαρόλα για να είναι νόστιμο και τρυφερό.

Γνωρίζετε όμως σε τι είδους κατσαρόλα πρέπει να βράζετε το χοιρινό κι αν χρειάζεται μαρινάρισμα;

Cheerful Young Middle Eastern Woman Cooking At Home

Επιλογή χοιρινού

Όταν βράζετε χοιρινό κρέας, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό κομμάτι. Η ελιά, το κότσι κομμένο σε κομμάτια, ή η σπάλα κομμένη επίσης σε μπουκίτσες είναι κατάλληλα για βράσιμο.

Προετοιμασία

Να πλένετε το χοιρινό με άφθονο κρύο νερό, και πριν το βάλετε στην κατσαρόλα, στεγνώστε το με χαρτί ή μια καθαρή πετσέτα για να φύγει η υγρασία.

Μυρωδικά

Μπορεί το μαρινάρισμα να μη συνιστάται για το χοιρινό κατσαρόλας, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα μυρωδικά όταν το βράζετε όπως:

  • πιπέρι
  • θυμάρι ή δεντρολίβανο

Επίσης, προσθέστε,

  • κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • φύλλα δάφνης

Κατάλληλη κατσαρόλα

Επιλέξτε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο που συγκρατεί σταθερή τη θερμότητα, χαμηλή και φαρδιά ώστε το κρέας να είναι απλωμένο.

Μαγείρεμα

Για το σοτάρισμα το λάδι πρέπει να είναι ζεστό και το χοιρινό στεγνό. Το κρέας πρέπει να ροδίσει και από τις δύο πλευρές πριν προσθέσετε τα μυρωδικά , τα μπαχαρικά ή τον ζωμό.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.Το χοιρινό για να γίνει νόστιμο πρέπει να σιγοβράσει. Μην το βιάζεστε και μην το ανακατεύετε όλη την ώρα.

Σερβίρισμα

Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά για να αναδυθούν οι χυμοί του. Το χοιρινό κατσαρόλας το σερβίρετε με διάφορους τρόπους: είτε το απολαμβάνετε με την αγαπημένη σας σάλτσα σκέτο, ως συνοδευτικό με πιλάφι, πουρέ, με κολοκύθα…

vradino.jpg

Συνταγή για χοιρινό με δαμάσκηνα

Εμείς σας προτείνουμε την κλασική συνταγή για χοιρινό με δαμάσκηνα για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
  • 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κύβο κότας

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • θυμάρι, φρέσκο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

Με πληροφορίες από το recipes.net

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved