Tips για μαμάδες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά

Αποφεύγοντας αυτά τα λάθη τα ζυμαρικά σας θα είναι πάντα νόστιμα.

Tips για μαμάδες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά
Τι να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Bigstock

Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Σκέτα, με σάλτσα, με τυρί, με κιμά, με μανιτάρια, με κρέας και με δεκάδες άλλους συνδυασμούς, αποτελούν τη νούμερο ένα επιλογή για φαγητό.

Ωστόσο, αν και μπορεί να φαίνεται εύκολο να φτιάξετε μια απλή μακαρονάδα υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που μπορούν να χαλάσουν την υφή και τη γεύση των ζυμαρικών.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Δεν τα βράζετε σωστά

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των ζυμαρικών. Για να μαγειρέψετε τέλεια τα ζυμαρικά, δοκιμάστε τα καθώς βράζουν και σουρώστε τα έγκαιρα.

a young woman with a plate of pasta

H σωστή μακαρρονάδα έχει τα μυστικά της γι΄αυτό καλό είναι να αποφεύγετε κάποια λάθη

Bigstock

Δεν τα ανακατεύετε συχνά

Τα ζυμαρικά χρειάζονται ανακάτεμα για να μη κωλύσουν μεταξύ τους αλλά και για να βράσουν σωστά. «Πολλοί δεν ανακατεύουν τα ζυμαρικά με αποτέλεσμα να κολλάνε μεταξύ τους», λέει ο σεφ Jose Torres του Italian Village στο Σικάγο. Σύμφωνα με τον ίδιο η προσθήκη λαδιού ή βούτυρου δεν αποτρέπει το κόλλημα γι΄αυτό η λύση είναι το συχνό ανακάτεμα.

Δεν αλατίζετε το νερό ή το αλατίζετε πολύ

Μια μικρή ποσότητα αλατιού κάνει τα ζυμαρικά πιο νόστιμα και με καλύτερη υφή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το παρακάνετε καθώς μπορεί να γίνουν υπερβολικά αλμυρά.

Τα ξεπλένετε με κρύο νερό

Είναι ίσως το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν βράζουν τα ζυμαρικά. Ρίχνοντας νερό στα ζυμαρικά ξεπλένετε όλο το φυσικό άμυλο με αποτέλεσμα να χάνουν όλη τους τη νοστιμιά. Τι μπορείτε να κάνετε; Λαδώστε ελαφρά τα μαγειρεμένα ζυμαρικά για να μην κολλήσουν και αφήστε τα να κρυώσουν.Η μόνη φορά που πρέπει να ξεπλύνετε τα ζυμαρικά σας είναι όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για σαλάτα ζυμαρικών.

zimarika-vrasimo.jpg

'Ενα από τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν ετοιμάζετε μια μακαρονάδα, είναι ότι δεν περιμένετε να βράσει καλά το νερό.

Δεν μαγειρεύετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών στη σάλτσα τα τελευταία 5 λεπτά, κάνει τη μακαρονάδα πραγματικά πιο νόστιμη και μυρωδάτη. Δοκιμάστε να αναμείξετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα αντί να τη σερβίρετε ξεχωριστά και θα δείτε μεγάλη διαφορά. Προσοχή, στον τύπο ζυμαρικών και στη σάλτσα που επιλέξετε.

Δεν αφήνετε το νερό να βράσει καλά

Βεβαιωθείτε ότι το νερό βράζει πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά. Οι φυσαλίδες θα εμποδίσουν τα ζυμαρικά να κολλήσουν ή να "καθίσουν" ενώ θα βράσουν ομοιόμορφα.

Πηγή: allrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved