Δούκισσα Νομικού: Δημοσίευσε παιδικές της φωτογραφίες - Η ετεροχρωμία και οι ναζιάρικες πόζες

Η Δούκισσα Νομικού δημοσίευσε φωτογραφίες από την παιδική της ηλικία και οι διαφορές είναι ελάχιστες. 

Δούκισσα Νομικού: Δημοσίευσε παιδικές της φωτογραφίες - Η ετεροχρωμία και οι ναζιάρικες πόζες

Η Δούκισσα Νομικού έχει μία φυσική ομορφιά η οποία την έκανε και να ξεχωρίσει στα καλλιστεία του 2007 και μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Πρόσφατα η επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο δημοσίευσε φωτογραφίες από την παιδική της ηλικία και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς οι διαφορές στο πρόσωπο σε σχέση με το πώς είναι σήμερα, είναι ελάχιστες.

Στην πρώτη φωτογραφία έγραψε: «Από μικρή θυμάμαι να γελάω καθημερινά. Για κάποιο λόγο όμως πάντα σφιγγόμουν. Ντρεπόμουν.» Στο στιγμιότυπο η μικρούλα φοράει πουκάμισο, έχει πιασμένα τα μαλλιά σε αλογοουρά και ποζάρει στον φακό με νάζι.

douissa-nomikou.jpg

Στη δεύτερη ανάρτησή της, δημοσίευσε μία φωτογραφία από την παιδική της ηλικία δίπλα σε μία σημερινή. Η πόζα είναι παρόμοια και οι διαφορές ελάχιστες.

369627237_240836028820363_5429575032742094301_n.jpg

Οι φωτογραφίες αυτές της Δούκισσας Νομικούς αναδεικνύουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχει: την ετεροχρωμία της ίριδας. Πιο συγκεκριμένα, το ένα της μάτι είναι μπλε και το άλλο πράσινο, κάτι που όπως έχει πει, είναι λιγότερο ευδιάκριτο με το πέρασμα του χρόνου.

Η ίδια αναφερόμενη στην ετεροχρωμία είχε πει σε ανάρτησή της;

«Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στη μόδα οι φωτογράφοι έκαναν φώτοσοπ για να είναι το ίδιο χρώμα. Δεν ξέρω γιατί. Το θεωρούσαν μάλλον “ελάττωμα”; Κάποια στιγμή τους είπα να σταματήσουν να το αλλάζουν. Πάντως άργησα να συνειδητοποιήσω πως ό,τι μας κάνει να διαφέρουμε είναι το πλεονέκτημά μας».

https://www.instagram.com/p/Cxa9bkctCPZ/

Τι είναι η ετεροχρωμία της ίριδας

Η ετεροχρωμία της ίριδας είναι μία περίπτωση όπου τα δύο μάτια έχουν διαφορετικό χρώμα. Συνήθως οφείλεται σε γονιδιακή κληρονομικότητα, μπορεί, ωστόσο, να προκύπτει και από τραυματισμό ή κάποια ασθένεια.

Το επηρεαζόμενο μάτι, αυτό δηλαδή με το διαφορετικό χρώμα, μπορεί να είναι υπερχρωματικό ή υποχρωματικό, δηλαδή να έχει περισσότερη συγκέντρωση μελανίνης στον βυθό της ίριδας ή ελλιπή. Η πρώτη περίπτωση υποδεικνύει υπερπλασία των ιστών της ίριδας, ενώ η έλλειψη μελανίνης υποδεικνύει υποπλασία των ιστών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved