To tip της μαμάς: Μικρά μυστικά για το στρώσιμο των χαλιών

Χρήσιμες συμβουλές για να στρώσετε σωστά τα χαλιά στο σπίτι. 

To tip της μαμάς: Μικρά μυστικά για το στρώσιμο των χαλιών
Bigstock

Όταν η θερμοκρασία πέφτει και η ψύχρα είναι αισθητή, ειδικά το βράδυ, είναι μάλλον η ώρα να στρώσετε τα χαλιά στο σπίτι.

Παλιότερα, οι νοικοκυρές φρόντιζαν να στρώσουν τη παραμονή του Αγίου Δημητρίου ώστε ανήμερα της γιορτής, 26 Οκτωβρίου, να είναι έτοιμο το σπίτι.

Και μπορεί η συνήθεια αυτή να έχει αλλάξει λόγω και των καιρικών συνθηκών, ωστόσο, το αργότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου οι περισσότεροι έχουν στρώσει τα χαλιά (άλλωστε ξεκινά και ο στολισμός για τα Χριστούγεννα).

Woman In Yellow Gloves With A Green Brush Is So Tired Of Cleaning And Brushing Carpet, Removing Stai

Συμβουλές για το στρώσιμο των χαλιών

Καθάρισμα

Πριν στρώσετε το χαλί θα πρέπει να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε πολύ καλά τον χώρο. Καθαρίστε τα σοβατεπί, απομακρύνετε τη σκόνη και βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει καλά το δάπεδο πριν τοποθετήσετε τα χαλιά.

Σκούπισμα χαλιού

Αν έχετε δώσει για καθάρισμα το χαλί, πριν το στρώσετε αερίστε το στη βεράντα. Αν πάλι το καθαρίσατε μόνοι σας, σκουπίστε το καλά με την ηλεκτρική σκούπα και από τις δύο πλευρές.

Υπόστρωμα χαλιού

Για να μη γλιστράει το χαλί και να είναι σταθερό, μια καλή λύση είναι το αντιολισθητικό υπόστρωμα. Μπορείτε να το κόψετε και να το βάλετε σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να μη μετακινούνται. Το υπόστρωμα κάνει το χαλί πιο μαλακό ακόμα κι αν είναι λεπτό.

Έπιπλα

Συνήθως τα έπιπλα αφήνουν σημάδια πάνω στο χαλί. Για να τα αποφύγετε, για την ακρίβεια να μη δείχνουν τόσο έντονα, μπορείτε να βάλετε κάτω από τις καρέκλες και το τραπέζι, αυτοκόλλητα από τσόχα.

Αν το μέγεθος του χαλιού είναι μικρότερο από αυτό που θα θέλατε αλλά δεν μπορείτε στην παρούσα φάση να το αντικαταστήσετε, μια καλή λύση είναι να κάνετε αναδιάταξη των επίπλων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved